Prate bezbjednosnu situaciju

Dodatne snage Kfora raspoređene na mostu na Ibru

  • 01.09.2024. 12:31

Na glavnom mostu preko rijeke Ibar u Kosovskoj Mitrovici privremeno su stacionirane dodatne snage Kfora, potvrđeno je iz ove misije, iz koje su naveli da prate bezbjednosnu situaciju na sjeveru i da su na oprezu.

Italijanski karabinjeri stalno su stacionirani na mostu na Ibru, a danas su raspoređeni i pripadnici jedinice za razbijanje demonstracija iz italijanskog sastava Kfora koji su izveli pokaznu vežbu.

Kfor je ponovio čvrstu posvećenost da doprinese bezbjednom i sigurnom okruženju za sve ljude i zajednice koje žive na Kosovu i Metohiji u svakom trenutku i nepristrasno, pod mandatom UN.

"Kfor je u dobrom položaju da preduzme neophodne mere kako bi nastavio da ispunjava svoj mandat UN", rečeno je iz Kfora za Tanjug.

Na mostu u Kosovskoj Mitrovici i juče su pripadnici češkog kontingenta Kfora bili postavili kordon, ali su se kasnije povukli.

Na mostu su od juče i dva oklopna vozila Kfora.

Policija samoproglašenog Kosova upala je u petak u zgrade privremenih organa Vlade Srbije u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, zgradu u kojoj se nalaze prostorije PIO Fonda, prostorije Kancelarije za Kosovo i Metohiju Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad.

Pratite nas i putem Vibera