Нови детаљи истраге тровања дјетета

Дјевојчица (3) из Лазаревца имала 4,5 промила у крви

  • Извор: Мондо.рс
  • 18.09.2024. 15:51

Дјевојчица из једног села недалеко од Лазаревца, која се прошле недјеље у породичној кући отровала попивши, највјероватније, ракију, у Дјечју клинику у Тиршовој примљена је у стању високе алкохолисаности, а како се сазнаје, у крви јој је измјерено 4,5 промила алкохола.

Према ријечима извора из истраге, малена је била у веома тешком стању, скоро је запала у кому, али је на сву срећу доведена у болницу на вријеме. Она је, према досада доступним информацијама, у кући била са двојицом старије браће и сестром и у једном тренутку је, наводно, пронашла флашу са ракијом, одакле је попила неколико гутљаја.

Како је медијима испричао комшија, дјеца су је у несвјесном стању изнијела на трамполину испред куће и дотрчала до њега да јаве шта се десило и траже помоћ. Показали су му и флашу из које је пила. Он није имао ауто да вози дијете, па је звао оца дјевојчице, који не живи са њима. Човјек је стигао за сат и по времена и дјевојчицу у бесвјесном стању одвезао у болницу.

"Дјевојчица се опоравља, стабилно је и ускоро ће бити отпуштена из болнице", наводи извор.

"Због толике количине алкохола у крви, а треба имати у виду да је ријеч о трогодишњем дјетету, пријетила јој је дијализа. Срећом, све се добро завршило", додао је.

Основно јавно тужилаштво у Лазаревцу јуче је наложило полицији да поднесе кривичну пријаву против дјевојчицине мајке. Како је саопштено, на основу прикупљених обавјештења и доказа протеклих дана она се сумњичи да је починила кривично дјело кршење породичних обавеза. Против ње ће бити покренута истрага и када изађе из болнице, у којој се налази од прошле недјеље, биће саслушана у тужилаштву. По окончању доказног поступка одлучиће се да ли ће бити поднијет и оптужни приједлог.

Мајка је, иначе, била трудна и имала је спонтани побачај, па је због тога одвезена у болницу у Београд, гдје је задржана на лијечењу. Четворо њене дјеце остало је само код куће. Наводно је била замолила комшију да води рачуна о њима. У случај је укључен и Центар за социјални рад, а дјеца су тренутно код рођака.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.