Novi detalji istrage trovanja djeteta

Djevojčica (3) iz Lazarevca imala 4,5 promila u krvi

  • Izvor: Mondo.rs
  • 18.09.2024. 15:51

Djevojčica iz jednog sela nedaleko od Lazarevca, koja se prošle nedjelje u porodičnoj kući otrovala popivši, najvjerovatnije, rakiju, u Dječju kliniku u Tiršovoj primljena je u stanju visoke alkoholisanosti, a kako se saznaje, u krvi joj je izmjereno 4,5 promila alkohola.

Prema riječima izvora iz istrage, malena je bila u veoma teškom stanju, skoro je zapala u komu, ali je na svu sreću dovedena u bolnicu na vrijeme. Ona je, prema dosada dostupnim informacijama, u kući bila sa dvojicom starije braće i sestrom i u jednom trenutku je, navodno, pronašla flašu sa rakijom, odakle je popila nekoliko gutljaja.

Kako je medijima ispričao komšija, djeca su je u nesvjesnom stanju iznijela na trampolinu ispred kuće i dotrčala do njega da jave šta se desilo i traže pomoć. Pokazali su mu i flašu iz koje je pila. On nije imao auto da vozi dijete, pa je zvao oca djevojčice, koji ne živi sa njima. Čovjek je stigao za sat i po vremena i djevojčicu u besvjesnom stanju odvezao u bolnicu.

"Djevojčica se oporavlja, stabilno je i uskoro će biti otpuštena iz bolnice", navodi izvor.

"Zbog tolike količine alkohola u krvi, a treba imati u vidu da je riječ o trogodišnjem djetetu, prijetila joj je dijaliza. Srećom, sve se dobro završilo", dodao je.

Osnovno javno tužilaštvo u Lazarevcu juče je naložilo policiji da podnese krivičnu prijavu protiv djevojčicine majke. Kako je saopšteno, na osnovu prikupljenih obavještenja i dokaza proteklih dana ona se sumnjiči da je počinila krivično djelo kršenje porodičnih obaveza. Protiv nje će biti pokrenuta istraga i kada izađe iz bolnice, u kojoj se nalazi od prošle nedjelje, biće saslušana u tužilaštvu. Po okončanju dokaznog postupka odlučiće se da li će biti podnijet i optužni prijedlog.

Majka je, inače, bila trudna i imala je spontani pobačaj, pa je zbog toga odvezena u bolnicu u Beograd, gdje je zadržana na liječenju. Četvoro njene djece ostalo je samo kod kuće. Navodno je bila zamolila komšiju da vodi računa o njima. U slučaj je uključen i Centar za socijalni rad, a djeca su trenutno kod rođaka.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Narod priča

    ''Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.