Ковин

Дјечак (5) оптужио оца да му је гасио цигарете по тијелу? Родитељ тврди да дијете лаже

  • Извор: Мондо.рс
  • 12.09.2024. 21:56

Основно јавно тужилаштво у Смедереву води истрагу против мушкарца Н.Ј. (34) из околине Ковина због сумње да је починио кривично дјело запуштање и занемаривање дјетета (5). Син се већ неко вријеме налази у хранитељској породици, а како се незванично сазнаје, Центру за социјални рад случај је пријављен у јулу ове године.

 "Петогодишњи дјечак је због здравствених проблема и немогућности да му његова примарна породица помогне и пружи адекватну његу и терапију, заједно с радницима Центра за социјални рад одлучено је да дјечак буде у хранитељској породици, а када се малишану здравствено стање побољшало, он је враћен својој породици. Дјечаку је у јулу био рођендан и хранитељи су жељели да га изненаде и да га посјете. Тада су, на своје запрепашћење, примијетили да нешто није у реду јер је дјечак имао ране по цијелом тијелу. На први поглед дјеловало је као да је неко био насилан према њему, да му је чак неко гасио цигарете по лицу и тијелу и да су му остали језиви ожиљци.

Трамп открио да ли ће бити нове дебате

Трамп открио да ли ће бити нове дебате

Ране и рупе по малишановом тијелу изгледале су страшно. Забринуто су питали петогодишњака шта се дешава и зашто има многобројне ране по тијелу, а он им је рекао: 'Отац ме је тукао!' Шокирани хранитељи прво нису могли да дођу себи, а затим су одлучили да пријаве случај злостављања", открио је извор упућен у истрагу.

Отац дјечака, који са супругом и двоје дјеце живи у селу близу Ковина, убрзо се огласио. Он је негирао ове оптужбе.

"Нисам га тукао, мој син лаже! Све те ране су му од уједа комарца! Говорио сам му да не чеше јер ће направити ране, али ме није слушао", наводно је изјавио отац на саслушању у тужилаштву.

Дјевојчица (3) отрована алкохолом: Нашао је комшија, хитно пребачена у болницу

Дјевојчица (3) отрована алкохолом: Нашао је комшија, хитно пребачена у болницу

Дјечак је био на љекарским прегледима и утврђено је да су неке ране заиста од уједа комарца. За остале ране, љекари нису сигурни и не искључују могућност да су настале насилним путем.

"Љекари су утврдили да су неке ране заиста од уједа комарца, али за друге нису сигурни како су настале и на искључују могућност да су настале насилним путем! Малишан је у међувремену промијенио причу и почео да прича да су ране на његовом тијелу настале након уједа комараца", додао је извор.

Стигао први снијег

Стигао први снијег

Поред оца, у тужилаштву су саслушани и остали чланови породице. Салушани су и чланови дјечакове хранитељске породице.

"Током даље истраге биће испитани још неки свједоци, а малишан се сада налази у хранитељској породици у којој је боравио и прије него што је враћен биолошким родитељима", закључује извор.

(Мондо)

Пратите нас и путем Вибера