Kovin

Dječak (5) optužio oca da mu je gasio cigarete po tijelu? Roditelj tvrdi da dijete laže

  • Izvor: Mondo.rs
  • 12.09.2024. 21:56

Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu vodi istragu protiv muškarca N.J. (34) iz okoline Kovina zbog sumnje da je počinio krivično djelo zapuštanje i zanemarivanje djeteta (5). Sin se već neko vrijeme nalazi u hraniteljskoj porodici, a kako se nezvanično saznaje, Centru za socijalni rad slučaj je prijavljen u julu ove godine.

 "Petogodišnji dječak je zbog zdravstvenih problema i nemogućnosti da mu njegova primarna porodica pomogne i pruži adekvatnu njegu i terapiju, zajedno s radnicima Centra za socijalni rad odlučeno je da dječak bude u hraniteljskoj porodici, a kada se mališanu zdravstveno stanje poboljšalo, on je vraćen svojoj porodici. Dječaku je u julu bio rođendan i hranitelji su željeli da ga iznenade i da ga posjete. Tada su, na svoje zaprepašćenje, primijetili da nešto nije u redu jer je dječak imao rane po cijelom tijelu. Na prvi pogled djelovalo je kao da je neko bio nasilan prema njemu, da mu je čak neko gasio cigarete po licu i tijelu i da su mu ostali jezivi ožiljci.

Tramp otkrio da li će biti nove debate

Tramp otkrio da li će biti nove debate

Rane i rupe po mališanovom tijelu izgledale su strašno. Zabrinuto su pitali petogodišnjaka šta se dešava i zašto ima mnogobrojne rane po tijelu, a on im je rekao: 'Otac me je tukao!' Šokirani hranitelji prvo nisu mogli da dođu sebi, a zatim su odlučili da prijave slučaj zlostavljanja", otkrio je izvor upućen u istragu.

Otac dječaka, koji sa suprugom i dvoje djece živi u selu blizu Kovina, ubrzo se oglasio. On je negirao ove optužbe.

"Nisam ga tukao, moj sin laže! Sve te rane su mu od ujeda komarca! Govorio sam mu da ne češe jer će napraviti rane, ali me nije slušao", navodno je izjavio otac na saslušanju u tužilaštvu.

Djevojčica (3) otrovana alkoholom: Našao je komšija, hitno prebačena u bolnicu

Djevojčica (3) otrovana alkoholom: Našao je komšija, hitno prebačena u bolnicu

Dječak je bio na ljekarskim pregledima i utvrđeno je da su neke rane zaista od ujeda komarca. Za ostale rane, ljekari nisu sigurni i ne isključuju mogućnost da su nastale nasilnim putem.

"Ljekari su utvrdili da su neke rane zaista od ujeda komarca, ali za druge nisu sigurni kako su nastale i na isključuju mogućnost da su nastale nasilnim putem! Mališan je u međuvremenu promijenio priču i počeo da priča da su rane na njegovom tijelu nastale nakon ujeda komaraca", dodao je izvor.

Stigao prvi snijeg

Stigao prvi snijeg

Pored oca, u tužilaštvu su saslušani i ostali članovi porodice. Salušani su i članovi dječakove hraniteljske porodice.

"Tokom dalje istrage biće ispitani još neki svjedoci, a mališan se sada nalazi u hraniteljskoj porodici u kojoj je boravio i prije nego što je vraćen biološkim roditeljima", zaključuje izvor.

(Mondo)

Pratite nas i putem Vibera