Имали су ове симптоме

Дјеца се отровала након купања у аква парку, шесторо њих примљено у болницу

  • Извор: Телеграф
  • 28.06.2024. 09:32

Синоћ је у Аква Парку Петроланд највјероватније дошло до тровања испарењима хлора, а како се сазнаје, у дјечју болницу у Новом Саду примљено је шесторо дјеце. Како смо се сазнаје од ПР службе Дечје болнице у Новом Саду, петоро дјеце је задржано у тој установи са лакшом клиничком сликом, односно са иритацијом очију, кашљем, печењем у носу, једно дијете пуштено је након прегледа на кућно лијечење.

Дјеца се од јутрос осјећају добро, али су задржана због анализа. Сумња се на тровање хлором јер су сви били Аква парку, а ево шта је екипа Телеграфа сазнала од родитеља дјеце која су се отровала.

- Моје је дијете је радило јуче као бригадир у Петроланду и отровала се хлором. Синоћ је примљена у дјечију болницу на плућном одјељењу је и цијелу ноћ је била на инфузији. Тровање хлором није упитно него само ниво тровања и колико је дуго била изложена као и количини хлора који је био у ваздуху. Поред ње синоћ је било још дјеце на дечијој ургентној у Новом Саду. То су били посјетиоци АП Петроланда - каже забринути отац и додаје да је све пријављено полицији.

- Ово није први пут да се ово дешава Петроланду, то се дешава сваке године и када изађе инспецкија они измјере количину хлора у води и кажу све је уреду, проблем је што аква парк вјероватно користи велику количину лако испарљивог хлора који се задржава у затвореним дијеловима ареала у куполама и дјеца- бригадири који раде сезонски тамо највише се отрују од тога. Њој су данас рекли полако навићићеш се временом на то - прича отац кроз бијес.

Са друге стране мајка једног дјечака која је такође бијесна због ове ситуације, каже да ће сигурно неко морати да одговара.

- Отровала се хлором група дјеце. Моје дијете и још њих су задржани у дјечијој болници у Новом Саду на даљем испитивању. За ово неко мора да одговара - рекла је она.

У међувремену јавио се још један забринути отац који је само кратко поновио да се одговорна лица морају наћи. Из ПУ Нови Сад потврђено је да је стигла пријава, али у циљу истраге, не могу да дају детаље.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: