Imali su ove simptome

Djeca se otrovala nakon kupanja u akva parku, šestoro njih primljeno u bolnicu

  • Izvor: Telegraf
  • 28.06.2024. 09:32

Sinoć je u Akva Parku Petroland najvjerovatnije došlo do trovanja isparenjima hlora, a kako se saznaje, u dječju bolnicu u Novom Sadu primljeno je šestoro djece. Kako smo se saznaje od PR službe Dečje bolnice u Novom Sadu, petoro djece je zadržano u toj ustanovi sa lakšom kliničkom slikom, odnosno sa iritacijom očiju, kašljem, pečenjem u nosu, jedno dijete pušteno je nakon pregleda na kućno liječenje.

Djeca se od jutros osjećaju dobro, ali su zadržana zbog analiza. Sumnja se na trovanje hlorom jer su svi bili Akva parku, a evo šta je ekipa Telegrafa saznala od roditelja djece koja su se otrovala.

- Moje je dijete je radilo juče kao brigadir u Petrolandu i otrovala se hlorom. Sinoć je primljena u dječiju bolnicu na plućnom odjeljenju je i cijelu noć je bila na infuziji. Trovanje hlorom nije upitno nego samo nivo trovanja i koliko je dugo bila izložena kao i količini hlora koji je bio u vazduhu. Pored nje sinoć je bilo još djece na dečijoj urgentnoj u Novom Sadu. To su bili posjetioci AP Petrolanda - kaže zabrinuti otac i dodaje da je sve prijavljeno policiji.

- Ovo nije prvi put da se ovo dešava Petrolandu, to se dešava svake godine i kada izađe inspeckija oni izmjere količinu hlora u vodi i kažu sve je uredu, problem je što akva park vjerovatno koristi veliku količinu lako isparljivog hlora koji se zadržava u zatvorenim dijelovima areala u kupolama i djeca- brigadiri koji rade sezonski tamo najviše se otruju od toga. Njoj su danas rekli polako navićićeš se vremenom na to - priča otac kroz bijes.

Sa druge strane majka jednog dječaka koja je takođe bijesna zbog ove situacije, kaže da će sigurno neko morati da odgovara.

- Otrovala se hlorom grupa djece. Moje dijete i još njih su zadržani u dječijoj bolnici u Novom Sadu na daljem ispitivanju. Za ovo neko mora da odgovara - rekla je ona.

U međuvremenu javio se još jedan zabrinuti otac koji je samo kratko ponovio da se odgovorna lica moraju naći. Iz PU Novi Sad potvrđeno je da je stigla prijava, ali u cilju istrage, ne mogu da daju detalje.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?