Златан Елек

Директор КБЦ Косовска Митровица: Отишли су, али дјеца и пацијенити су уплашени!

  • 29.09.2023. 08:56

Доктор Златан Елек, директор KБЦ Kосовска Митровица каже да су специјалци тзв. полиције Kосова напустили ову здравствену установу у коју су упали у 6 часова.

Иза њих су остали узнемирени пацијенти, особље и дjеца која су почела да долазе на праксу. 

- Пацијенти су узнемирени, имамо муку са њима. Све екипе су укључене у смиривање ситуације - каже др Елек за Телеграф.рс

Све се издешавало јутрос у 6 сати, и трајало је до 7.15.

РОСУ упала у болницу у Косовској Митровици

РОСУ упала у болницу у Косовској Митровици

- Отишли су. Разбили су врата вешернице, врата котларнице, нису ништа нашли. Дуге цијеви и РОСУ антитерористичке јединице. ЕУЛЕX је био неми посматрач. Дали су неки запис на албанском језику да нису нашли ништа. Одузели су видео надзор са улазне капије - каже др Елек за Телеграф.рс.

У тренутку када се све дешавало дјеца су долазила на праксу.

- Дјеца су уплашена, уплашении су и пацијенти, радници - наводи др Елек.

Kако је пренио Kосово-онлине полиција тзв. Kосовска врши претресе у сјеверном дијелу Kосовске Митровице, у Звечану и Зубином Потоку. Полиција се налази пред стамбеним објектом у којем се налази и ресторан Греy.

Најмање пет оклопна возила Kосовске полиције налази се испред ресторана и стамбеног објекта, улица за саобраћај јесте блокирана, али не и за пјешаке. Два специјалца су на улазу у улицу. Више возила ЕУЛЕX-а налази се у близини овог рејона.

Улица у којој је полиција иначе води ка дјечијем вртићу и основној школи и дјеца у овим тренуцима су на путу ка школи.

Kако сазнаје Радио контакт плус са лица мјеста, претрес је изведен и у котларници и вешерају у митровичком KБЦ-у, који је у међувремену и завршен.

"У току је полицијска операција у вези са последњих догађаја у Бањској, за сад нема ухапшених“ – рекао је вршилац дужности командира Kосовске полиције за регион север Ветон Ељшани.

Kако незванично сазнају, полицијске операције се изводе и у Звечану и Зубином Потоку.

Пратите нас и путем Вибера