Политички аналитичар

Деђански: Србија и Српска се једине на овим просторима залажу за очување Дејтона

  • Извор: РТРС
  • 25.06.2024. 09:38

Србија и Република Српска се једине на овим просторима залажу за очување Дејтонског мировног споразума и међународног права у свим областима, изјавио је политички аналитичар Стевица Деђански.

Коментаришући то што је извјештај Владе Српске објављен као званични документ Уједињених нација Деђански је напоменуо да смо "ми једини у региону који раде на томе да то функционише, а стално добијамо нападе како се спремамо за неку агресију, да хоћемо да подијелимо БиХ и да рушимо Дејтон".

- Живимо у свијету да кад се бориш за међународно право постајеш непријатељ. Уз пријатеље попут Русије морамо бити гласни да се зна да ми промовишемо мир у региону. Једног дана, када се свијет ресетује послије ових сукоба и велике силе сједну да разговарају, биће битно ко се како понашао, ко је поштовао међународно право. Наша позиција је тешка, али часна и поштена - поручио је Деђански. 

Деђански је напоменуо да се "у Европском парламенту и земљама ЕУ дешавају промјене".

- Заоштриће се ситуација, реторика и подјела, што није добро за нас у региону. Мада ни сад кад постоји мир није добро, притискају нас по свим питањима, покушавају да укину Српску и да признамо самопроглашено Косово. Не смијемо да се мијешамо да не навучемо још већи бијес од тих земаља. Мислим да нас очекује тешко вријеме у наредном периоду - закључио је Деђански.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:15 Серија: Ред Рок (Р) (12+)

    ''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.