Министар унутрашњих послова Србије

Дачић: Све што смета непријатељима искључиво је у интересу српског народа

  • Извор: СРНА
  • 10.06.2024. 21:49

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је да су Свесрпски сабор и Декларација која је на њему усвојена историјски догађај и да је све оно што смета непријатељима искључиво у интересу српског народа.

"Никоме не претимо, али желимо да кажемо да смо једно у националном, културолошком и идентитетском смислу и развијаћемо сарадњу Србије и Српске у складу са Дејтонским мировним споразумом. Говоримо о интегритету БиХ, не дирајући у било шта што се тиче Дејтонског споразума", поручио је Дачић.

Он је рекао да не зна шта је ко могао да види лоше у томе, те навео да сличне догађаје годинама организују Албанци, Бошњаци, хрватске странке, о чему, како је навео, никада нико ништа није рекао лоше, а сада, када је Свесрпски сабор усвојио Декларацију о поштовању Дејтонског споразума, то некоме смета, преноси РТС.

Поводом 25 година од потписивања Резолуције 1244 Савјета безбједности УН Дачић је рекао да је она и даље актуелна и важећа, те да сви морају да је се придржавају.

Он је нагласио да Резолуција никада не би била донесена да СР Југославији приликом потписивања Кумановског споразума није гарантован територијални интегритет.

"Међународни правни поредак почива на одлукама Савета бебједности УН. И данас постоје само настојања са западне стране да се Резолуција укине и да се практично прогласи независност Косова", рекао је Дачић.

Дачић је позвао међународну заједницу да поштује документе које су сами усвојили, што је, како је навео, случај управо са Резолуцијом 1244.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:00 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм