Ministar unutrašnjih poslova Srbije

Dačić: Sve što smeta neprijateljima isključivo je u interesu srpskog naroda

  • Izvor: SRNA
  • 10.06.2024. 21:49

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da su Svesrpski sabor i Deklaracija koja je na njemu usvojena istorijski događaj i da je sve ono što smeta neprijateljima isključivo u interesu srpskog naroda.

"Nikome ne pretimo, ali želimo da kažemo da smo jedno u nacionalnom, kulturološkom i identitetskom smislu i razvijaćemo saradnju Srbije i Srpske u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom. Govorimo o integritetu BiH, ne dirajući u bilo šta što se tiče Dejtonskog sporazuma", poručio je Dačić.

On je rekao da ne zna šta je ko mogao da vidi loše u tome, te naveo da slične događaje godinama organizuju Albanci, Bošnjaci, hrvatske stranke, o čemu, kako je naveo, nikada niko ništa nije rekao loše, a sada, kada je Svesrpski sabor usvojio Deklaraciju o poštovanju Dejtonskog sporazuma, to nekome smeta, prenosi RTS.

Povodom 25 godina od potpisivanja Rezolucije 1244 Savjeta bezbjednosti UN Dačić je rekao da je ona i dalje aktuelna i važeća, te da svi moraju da je se pridržavaju.

On je naglasio da Rezolucija nikada ne bi bila donesena da SR Jugoslaviji prilikom potpisivanja Kumanovskog sporazuma nije garantovan teritorijalni integritet.

"Međunarodni pravni poredak počiva na odlukama Saveta bebjednosti UN. I danas postoje samo nastojanja sa zapadne strane da se Rezolucija ukine i da se praktično proglasi nezavisnost Kosova", rekao je Dačić.

Dačić je pozvao međunarodnu zajednicu da poštuje dokumente koje su sami usvojili, što je, kako je naveo, slučaj upravo sa Rezolucijom 1244.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: