Министар унутрашњих послова Србије

Дачић: Са спискова ће бити обрисана два имена

  • Извор: Курир
  • 28.08.2024. 14:43

Шта измишљају глупости? Какви спискови, спискови постоје откад је полиција измишљена, и безбједносне службе, а односе се на странце а не на домаће држављане! Вербални деликт? Је ли неко зауставио ове наше из опозиције сад кад су ишли на море, је л' их неко малтретирао на граници?, упитао је министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић који је најновије догађаје у вези са задржавањем хрватске пјевачице Северине на српској граници "оцијенио као напад на Србију, цијели српски народ у цјелини, и предсједника Вучића".

Дачић је гостујући јутрос на ТВ Прва јасно одбио да не постоје никакви спискови некаквог вербалног деликта на којима су домаћи држављани.

"Немојте да измишљате, ни да лажете", казао је Дачић нагласивши да такви спискови за домаће држављане једноставно не постоје! И то је поновио неколико пута.

Дачић додаје да је био министар и за вријеме Демократске странке и да су и тада на граници и те како постојали спискови.

"Понављам, у Србији нема никаквих спискова вербалних деликата за домаће држављане, само за странце! Али већ данас ће ова два имена са њега бити скинута. Једно је Северина и још једна пјевачица... И сам предсједник Вучић је рекао да је то глупо па ће бити скинуто", објаснио је Дачић како функционише процедура на граници, преноси Курир.

Северина приведена на српској граници

Северина приведена на српској граници

"Спискова је било и биће, а циљ је да се држава заштити и да се не блати", казао је Дачић.

Он је додао да баш као и свака полиција у свијету, и српска а на граници има низ спискова, оне европске, па америчке, па спискове криминалаца... послије чега је у детаље објаснио законску процедуру да не буде никакве забуне.

Осврнувши се на "случај Северина", који је подигао велику прашину у хрватској јавности, Дачић је објаснио да свака земља има суверено право да те не пусти да уђеш и то без икаквог објашњења.

"Ми само да видимо о чему се овде ради... У Хрватској ви слушате радио у својим колима па одете у затвор, и то никакав проблем није, ја не видјех нигдје да неко од њих враћа Хрватску у средњи вијек... Полиција ће увијек имати спискове људи којима је забрањен улаз у земљу или им је појачан надзор, а ти разлози се тичу криминала и тероризма", каже он.

Дачић: Конаковићу није до Северине, већ до потребе да напад Србију

Дачић: Конаковићу није до Северине, већ до потребе да напад Србију

Дачић је казао и да мисли да сви треба да се запитамо у каквом се стању налази наш регион кад је Северина препозната као главни проблем у серији ових разних догађаја - заустављања на граници и забране уласка.

"Ако ви имате ситуацију да на КиМ не може да дође наш патријарх... Ја не могу да дођем, наши министри не могу да иду у Хрватску, наши државни службеници кад год иду у Хрватску пола сата-сат се разговара с њима на граници", тврди Дачић подсјетивши грађане како "српски људи, пјесници, књижевници, научници, нису могли у Црну Гору.

"Сјећате се да је Хрватска донијела одлуку да забрани улазак у Хрватску одређеним црногорским политичарима српског поријекла и то није проблем! То је демократија , то је Европа, то је слобода", казао је Дачић оцијенивши како је то лицемјерно и цинично.

"И сад је проблем у процедури која постоји у свакој земљи, и ја кад одем у Америку барем пола сата се задржите у разговору с њиховим званичницима на граници јер сам некада био на санкцијама", рекао је Дачић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: