Министар унутрашњих послова Србије

Дачић: Полиција ће осигурати јавни ред и мир за вријеме фестивала "Мирдита"

  • Извор: СРНА
  • 22.06.2024. 11:33

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић рекао је данас да ће полиција испунити свој задатак и осигурати јавни ред и мир за вријеме тродневног фестивала "Мирдита" у Београду, који је најављен и за Видовдан, 28. јун.

Дачић је објаснио да ће МУП успјешно одговорити потенцијалним ризицима, који могу да буду изазвани одлуком организатора да догађај на којем се промовише култура косовских Албанаца одрже на Видовдан, чему се противе бројне организације и најављују протесте и радикалне мјере у случају да буде одржан.

- У овом случају треба раздвојити политички и безбједносни аспект. Питање је шта је у политичком смислу најбоље урадити, а да се не нанесе штета држави. Зато треба осигурати безбједност учесника тог догађаја. Ако се фестивал и одржи, ми смо спремни да осигурамо јавни ред и мир - рекао је Дачић за ТВ Прва.

Он је указао да је ријеч о пројектима који се раде годинама уназад, додајући да је ствар у томе што је такве догађаје могуће организовати у Београду, али да није сигуран да би то било изводљиво у Приштини.

Фестивал "Мирдита, добар дан", планиран је да буде одржан у Београду од 27. до 29. јуна, а одржава се од 2014. године.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.