Ministar unutrašnjih poslova Srbije

Dačić: Policija će osigurati javni red i mir za vrijeme festivala "Mirdita"

  • Izvor: SRNA
  • 22.06.2024. 11:33

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da će policija ispuniti svoj zadatak i osigurati javni red i mir za vrijeme trodnevnog festivala "Mirdita" u Beogradu, koji je najavljen i za Vidovdan, 28. jun.

Dačić je objasnio da će MUP uspješno odgovoriti potencijalnim rizicima, koji mogu da budu izazvani odlukom organizatora da događaj na kojem se promoviše kultura kosovskih Albanaca održe na Vidovdan, čemu se protive brojne organizacije i najavljuju proteste i radikalne mjere u slučaju da bude održan.

- U ovom slučaju treba razdvojiti politički i bezbjednosni aspekt. Pitanje je šta je u političkom smislu najbolje uraditi, a da se ne nanese šteta državi. Zato treba osigurati bezbjednost učesnika tog događaja. Ako se festival i održi, mi smo spremni da osiguramo javni red i mir - rekao je Dačić za TV Prva.

On je ukazao da je riječ o projektima koji se rade godinama unazad, dodajući da je stvar u tome što je takve događaje moguće organizovati u Beogradu, ali da nije siguran da bi to bilo izvodljivo u Prištini.

Festival "Mirdita, dobar dan", planiran je da bude održan u Beogradu od 27. do 29. juna, a održava se od 2014. godine.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Еnergo klub

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.