Министар унутрашњих послова

Дачић о убиству полицајца: Терористички чин који долази од албанских структура са Косова и Метохије

  • Извор: СРНА
  • 18.07.2024. 12:50

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да је убиство полицајца код Лознице терористички чин који долази од албанских структура са Косова и Метохије.

"Постоје сумње да је ријеч о терористичком нападу и организованом покушају који долази од албанских структура са Косова и Метохије", рекао је Дачић за РТС.

Он је навео да се утврђује чињенично стање и да ли је та особа, чија су документа остала у колима, брат Фатона Хајризија из Србице, који је побјегао из затвора на Косову и Метохији.

Дачић је рекао да је аутомобилом управљао Митхад Хаџић из Тутина који се бави превозом људи и који је нападача преузео у Прешеву, а нема информација да је прешао граничне прелазе нити административну линију.

Призор који слама срца на мјесту гдје је убијен полицајац

Призор који слама срца на мјесту гдје је убијен полицајац

“Кад је почело утврђивање идентитета, он је почео да пуца и пошто је такав терен он је практично кроз њиве побегао", навео је Дачић.

У потјери за њим је 150 припадника различитих јединица МУП-а Србије.

"Он не зна језик, нема документа, али има пиштољ са колико метака не знамо. Он је убио полицајца и то је очигледан терористички акт са Косова и Метохије", рекао је Дачић.

Код полиције су, каже, остала документа на име Артана Хајризија и поставља се питање да ли је то он или његов брат који је убио руског војника.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.