Министар спољних послова

Дачић о нацрту резолуције о Сребреници: Сила све може, батина има два краја

 • Извор: Агенције
 • 18.04.2024. 13:11

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је данас да нема тог геноцида које нису починиле земље које су потписале нацрт резолуције о Сребреници у Генералној скупштини Уједињених нација и додао да ћемо се борити и да сила све може.

"Нема тог геноцида који нису починиле земље које су потписале резолуцију. Сила све може, борићемо се“, рекао је Дачић поводом неформалних консултацијама у Њујорку по питању резолуције у Сребреници.

Како је истакао јасно је да није било концензуса и додао да је јуче представљен нулти нацрт резолуције од стране Њемачке, Руанде и БиХ.

"Са тим да представник БиХ може да прича само у своје име, он је представник муслимана из БиХ. Да је Србин у Њујорку, не би било ништа од ове резолуције, јел тако? Да је Србин у Стразбуру, не би било ништа од гласања. Како БиХ може да гласа за пријем Косова, а очекује да ми поштујемо њихов територијални интегритет и суверенитет“, нагласио је Дачић.

Дачић је додао да је резолуција представљена, али да нису изразили никакву жељу за разговорима, као и да су многе земље изнијеле противљење начину на који се овај текст усваја.

"Мислимо да о тој теми не треба да се расправља, није ни годишњица. Тиме се ствара неселективна правда. Не могу само Срби да буду обиљежени као геноцидан народ. Шта је са другима?“, рекао је Дачић и осврнуо се на Холандију коју туже за ропство, а која је подржала овај нацрт.

"Све ће да дође, и Јасеновац и стрељање у Крагујевцу. Сад све има да дође. Батина има два краја“, рекао је Дачић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

  ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

  Серија: Ко те шиша (12+)

 • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

 • 22:45 Филм

  ''''Филм

 • 00:55 Ноћни програм

  Ноћни програм