Предсједник Скупштине Србије

Брнабић: Декларација са Свесрпског сабора ће бити усвојена и ратификована

  • Извор: СРНА
  • 26.07.2024. 10:22

Предсједник Скупштине Србије Ана Брнабић изјавила је да ће Декларација о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа бити усвојена и ратификована без обзира на ток расправе у парламенту, те да мора да буде кориштена у одбрани интереса Срба.

Брнабићева је навела да је Декларација један од историјски значајних докумената и мора да се користи тако да оствари саборност српског народа али и да буде на корист другима.

Она је истакла да Декларација позива на поштовање међународних споразума као што је Дејтонски мировни споразум и на то да Срби, као народ, морају више да чувају свој национални интерес, права и слободе.

"Тај докуменат, пре свега говори о ономе шта ми морао да урадимо за нас, за српски народ, а не против некога, како то неко тумачи у региону", рекла је Брнабићева за РТС.

Брнабић: Свесрпски сабор и декларација нису усмјерени против било кога

Брнабић: Свесрпски сабор и декларација нису усмјерени против било кога

Она је додала да је циљ да се спријечи асимилација Срба, да се чувају српска традиција, култура и да је ово важан тренутак да парламентарци причају о томе и покажу саборност.

"Нажалост, мислим да се то неће десити, да постоје посланичке опозиционе групе које су већ најавиле да неће гласати за ратификацију, односно усвајање Декларације у Скупштини. Не чудим се за оне посланичке групе које су лијево, али оне које су пронационалне, то ме чуди", каже Брнабићева.

Посланици Парламента Србије су у понедјељак почели расправу о Декларација о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа.

Сједница Скупштине Србије, са 60 тачака дневног реда, међу којима је и Декларација о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа, биће настављена у понедјељак, 29. јула.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Серија: Црна Гуја (Р) (12+)

    ''Црна Гуја

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица