Рашид Хасан Пур Баеи

Амбасадор Ирана у Србији: У Сребреници није био геноцид

  • Извор: Информер
  • 19.04.2024. 15:52

Амбасадор Ирана у Србији Рашид Хасан Пур Баеи истакао је да се против Србије води прљава политичка борба јер у Сребреници није било геноцида.

Ирански дипломата је врло јасно свима ставио до знања да у Сребреници није било геноцида, упркос томе што желе да изгласају резолуцију и српски народ да прогласе геноцидним.

“У Сребреници је извршен злочин. И Србија признаје да се тамо десио злочин. Та чињеница се представља на веома неисправан начин. Апсолутно је за сваку осуду да овај догађај користе као политички инструмент за своје циљеве. Иза тога стоји једна скривена агенда”, рекао је амбасадор Ирана и додао:

“Представљање српског народа као геноцидног је апсолутно с политичким намерама и циљевима. Уколико постане правило да народе прогласиш геноцидним, то могу примењивати на многим местима.  Апсолутно осуђујемо сваки покушај да се политички инструментализује било какав догађај. Без обзира на покушај да то прикрију разноразним именима - рекао је Хасан Пур Баеи за Информер.

Дипломата је на крају закључио да многи мисле да на тај начин помажу муслиманском народу, али да умјесто тога боље да ријеше ситуацију у Гази.

„Изгледа да мисле да тиме помажу муслиманима. Нека ријеше проблем са Газом. Злочин о ком они причају се десио прије 29 година, а поводом оног који се сад дешава пред њиховима очима ништа не предузимају. Покушавају да извлаче неке досијее из архиве од прије 29 година. Како то назвати осим двоструких стандарда“, закључио је амбасадор Ирана у Србији.


(Фото: Информер ТВ)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок