Rašid Hasan Pur Baei

Ambasador Irana u Srbiji: U Srebrenici nije bio genocid

  • Izvor: Informer
  • 19.04.2024. 15:52

Ambasador Irana u Srbiji Rašid Hasan Pur Baei istakao je da se protiv Srbije vodi prljava politička borba jer u Srebrenici nije bilo genocida.

Iranski diplomata je vrlo jasno svima stavio do znanja da u Srebrenici nije bilo genocida, uprkos tome što žele da izglasaju rezoluciju i srpski narod da proglase genocidnim.

“U Srebrenici je izvršen zločin. I Srbija priznaje da se tamo desio zločin. Ta činjenica se predstavlja na veoma neispravan način. Apsolutno je za svaku osudu da ovaj događaj koriste kao politički instrument za svoje ciljeve. Iza toga stoji jedna skrivena agenda”, rekao je ambasador Irana i dodao:

“Predstavljanje srpskog naroda kao genocidnog je apsolutno s političkim namerama i ciljevima. Ukoliko postane pravilo da narode proglasiš genocidnim, to mogu primenjivati na mnogim mestima.  Apsolutno osuđujemo svaki pokušaj da se politički instrumentalizuje bilo kakav događaj. Bez obzira na pokušaj da to prikriju raznoraznim imenima - rekao je Hasan Pur Baei za Informer.

Diplomata je na kraju zaključio da mnogi misle da na taj način pomažu muslimanskom narodu, ali da umjesto toga bolje da riješe situaciju u Gazi.

„Izgleda da misle da time pomažu muslimanima. Neka riješe problem sa Gazom. Zločin o kom oni pričaju se desio prije 29 godina, a povodom onog koji se sad dešava pred njihovima očima ništa ne preduzimaju. Pokušavaju da izvlače neke dosijee iz arhive od prije 29 godina. Kako to nazvati osim dvostrukih standarda“, zaključio je ambasador Irana u Srbiji.


(Foto: Informer TV)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Narod Priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela, o njihovoj svakodnevici i borbi za očuvanje pravih vrijednosti, marljivom radu, vjeri, i ljubavi prema njihovoj i našoj, otadžbini.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina