Врање

Александар од сјече дрва плаћа школарину и остварује своје снове

  • Извор: Блиц
  • 15.09.2024. 09:43

Александар Спасић из околине Врања младић је чија снага и посвећеност надмашују све препреке. Има само 22 године, али је већ научио како да савлада животне изазове.

На Инстаграм профилу “017_дн”, објава о Александру, младићу који на тежак али поштен начин зарађује за своје школовање баца свјетло на изузетну причу која нас подсјећа да године нису препрека када је у питању одлучност и храброст.

Детаљи погибије брачног пара из БиХ: Преминули у болници, дијете тешко повријеђено

Детаљи погибије брачног пара из БиХ: Преминули у болници, дијете тешко повријеђено

– Од маја до октобра Александар одлази у удаљене планинске предјеле како би учествовао у једној од најтежих и најзахтјевнијих активности – сјечи и сакупљању дрва. Овај посао, који тражи изузетну физичку снагу и менталну издржљивост, омогућава му да заради довољно новца за наставак студирања на Правном факултету. Поред тога, радним данима неуморно завршава пољопривредне послове, а вечери су резервисане за припрему испита на факултету. Викенди су посебно захтјевни, јер тада Александар припрема дрва која ће се касније продавати као огријев – пише поменута инстаграм страница, па додаје:

– Његова снага да истраје лежи у подршци велике породице, која му пружа инспирацију да настави даље. Недавно је завршио и обуку за посао који је одувијек желио, чинећи корак ближе свом сну – пише поменута инстаграм страница, преноси Блиц.

Прави домаћин

Александар није само вриједан, већ и ведар младић, увијек спреман на шалу, без обзира на напоран рад. Овај младић, иако млад, већ одраста у правог домаћина, човјека који зна шта значи труд и посвећеност. Његова енергија и упорност огледају се и у сваком детаљу његовог живота”.

Такође, како се наводи, Александар тренутно, осим што продаје дрва за огријев, нуди и домаће паприке из своје баште, прве класе – баш као што је и он сам, младић прве класе!

Александар је доказ да године нису важне када имате срце пуно љубави, воље и снаге да се суочите с изазовима.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Мућке (12+) (Р)

    '''' Мућке (12+) (Р)

  • 13:10 Досије (Р)

    Досије (Р)

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Филм (Р)

    '' Филм (Р)