Vranje

Aleksandar od sječe drva plaća školarinu i ostvaruje svoje snove

  • Izvor: Blic
  • 15.09.2024. 09:43

Aleksandar Spasić iz okoline Vranja mladić je čija snaga i posvećenost nadmašuju sve prepreke. Ima samo 22 godine, ali je već naučio kako da savlada životne izazove.

Na Instagram profilu “017_dn”, objava o Aleksandru, mladiću koji na težak ali pošten način zarađuje za svoje školovanje baca svjetlo na izuzetnu priču koja nas podsjeća da godine nisu prepreka kada je u pitanju odlučnost i hrabrost.

Detalji pogibije bračnog para iz BiH: Preminuli u bolnici, dijete teško povrijeđeno

Detalji pogibije bračnog para iz BiH: Preminuli u bolnici, dijete teško povrijeđeno

– Od maja do oktobra Aleksandar odlazi u udaljene planinske predjele kako bi učestvovao u jednoj od najtežih i najzahtjevnijih aktivnosti – sječi i sakupljanju drva. Ovaj posao, koji traži izuzetnu fizičku snagu i mentalnu izdržljivost, omogućava mu da zaradi dovoljno novca za nastavak studiranja na Pravnom fakultetu. Pored toga, radnim danima neumorno završava poljoprivredne poslove, a večeri su rezervisane za pripremu ispita na fakultetu. Vikendi su posebno zahtjevni, jer tada Aleksandar priprema drva koja će se kasnije prodavati kao ogrijev – piše pomenuta instagram stranica, pa dodaje:

– Njegova snaga da istraje leži u podršci velike porodice, koja mu pruža inspiraciju da nastavi dalje. Nedavno je završio i obuku za posao koji je oduvijek želio, čineći korak bliže svom snu – piše pomenuta instagram stranica, prenosi Blic.

Pravi domaćin

Aleksandar nije samo vrijedan, već i vedar mladić, uvijek spreman na šalu, bez obzira na naporan rad. Ovaj mladić, iako mlad, već odrasta u pravog domaćina, čovjeka koji zna šta znači trud i posvećenost. Njegova energija i upornost ogledaju se i u svakom detalju njegovog života”.

Takođe, kako se navodi, Aleksandar trenutno, osim što prodaje drva za ogrijev, nudi i domaće paprike iz svoje bašte, prve klase – baš kao što je i on sam, mladić prve klase!

Aleksandar je dokaz da godine nisu važne kada imate srce puno ljubavi, volje i snage da se suočite s izazovima.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: