Željka Cvijanović

Zagovornik sam jedinstvenog nastupa predstavnika Srpske na nivou BiH

  • 30.10.2018. 12:51

Novoizabrani predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je zagovornik jedinstvenog nastupa predstavnika Republike Srpske na nivou BiH.

"Uvijek sam bila zagovornik ovakvog odnosa. Čak i onda kada nije moguće uspostaviti formalnu koaliciju dobro je da stvari budu usaglašavane, jer u prethodnom četvorogodišnjem periodu vidjeli smo kako to može loše da izgleda ukoliko nemate jedinstvene pozicije koje dolazi iz institucija Srpske i predstavnika koji su na nivou BiH", rekla je novinarima Cvijanovićeva u Mahovljanima kod Banjaluke. 

Ona je naglasila da je sada sjajno vrijeme da sve bude poboljšano i da se na nivou BiH radi za Republiku Srpsku. 

"Potrebno je pokazati da smo jedan tim, bez obzira na političke partije i opšti interes mora u sve tome da nas veže. Važno je kako se nastupa na nivou BiH i prema drugima, ne samo štiteći svoje interese. Niko u Srpskoj nije neko ko razmišlja na koji način treba da nanese štetu nekome drugom, bilo da je riječ o konstitutivnom narodu ili partijama", kaže Cvijanovićeva. 

Prema njenom mišljenju, neophodno je poštivati princip razgovora i dogovora, ali i realnosti. 

"Da biste imali princip razgovora i dogovora sa svim partnerima u okviru BiH morate imati jedinstven stav iz Srpske. Želim da vjerujem da je to moguće, ali nam tu ne idu na ruku silni procesi koji su otvoreni u opoziciji, a posebno SDS-u", rekla je Cvijanovićeva, koja je i potpredsjednik SNSD-a. 

Kada je riječ o koaliciji SNSD, DNS, SP, Cvijanovićeva kaže da će nastaviti sa radom i da tu nema nikakve dileme.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:50 Мућке (12+) (Р)

    'Мућке (12+) (Р)

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:10 Гола наука, документарни програм (Р)

    '' Гола наука, документарни програм (Р)

  • 13:00 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.