Rukovodioce štiti zakon

Višković: Provjera diploma je zakonsko pravo

  • 04.09.2019. 16:25

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Bijeljini da svaki rukovodilac po zakonu ima pravo da naredi provjeru diploma za svoje zaposlene.

On je napomenuo da se u javnosti u vezi sa tim diplomama podigla "malo veća prašina". 

"Iskoristio sam svoje zakonsko pravo i zatražio informaciju o tome, a rok za dostavljanje diploma bio je juče", rekao je Višković novinarima. 

On kaže da je dobio informacije u elektronskoj formi i da ih još nije sve pregledao jer je riječ o hiljadama zaposlenih u institucijama, pa i onih u nadležnosti nekih ministarstava. 

"Sve će biti pregledano i vidjećemo da li ima spekulacija u smislu nelegalno stečenih diploma. Da li će i koliko tih diploma na kraju biti `sumnjivo` ili neće, potrebno je sačekati da bude sve pregledano", naveo je Višković i ponovio da je riječ o nekoliko hiljada diploma. 

Komentarišući to što se u medijima pojavilo interesovanje i za njegovu diplomu, Višković je rekao da je osnovno znanje stekao na Saobraćajnom fakultetu u Sarajevu, gdje je ostao kao asistent isključivo zahvaljujući fakultetu, a ne uticajnim roditeljima ili vezi. 

On je napomenuo da je diplome magistra i doktora nauka stekao na državnim fakultetima i da je spreman dati diplome na uvid. 

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković zatražio je juče da sve javne institucije i ustanove u Srpskoj dostave informacije o diplomama zaposlenih, potvrđeno je Srni u kabinetu premijera. 

Srni je rečeno da se zahtjev premijera odnosi i na upravne organe pod nadležnošću ministarstava. 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм