Narodna skupština RS

Simuna Žakula prešla u "Naprednu Spsku"

  • 08.06.2018. 19:13

Poslanički transferi u Parlamentu Srpske definitivno će ostati jedno od glavnih obilježja sadašnjeg saziva Narodne Skupštine. Poslednji u nizu, prelazak je samostalnog poslanika Simune Žakule u redove “Napredne Srpske”.

Novom poslaničkom grupom, Žakula će dobiti i novu kancelariju, kao i tehničkog sekretara kojeg će dijeliti sa kolegom Goranom Đorđićem.

"Tačno je da sam pristupila stranci Napredna Srpska. Tim povodom smo formirali i poslaničku grupu u NS RS. Mislim da je danas kolegij i razmatrao tu našu molbu i da je istu usvojio. Na narednim izborima uglavnom ću djelovati i nastupati u okviru Saveza za promjene jer je Napredna Srpka i potpisala koalicioni sporazum sa Savezom za promjene,” rekla je Žakula.

Žakulino presvlačenje poslaničkog dresa po drugi put u aktuelnom mandatu i nije najveće iznenađenje. Stevandićevo istorijsko “NE” SDS-u ostaće upamćeno kao najneočekivaniji politički zaokret Parlamenta Srpske u ovom sazivu. Osim njega leđa strankama, preko kojih su obezbjedili poslaničku fotelju, okrenuli su i brojni drugi poslanici. Tako su, pored Stevandića i Žakule, klub SDS-a u NS napustili i Darko Banjac, Zlatko Maksimović i Slavko Dunjić. Možda je najviše prašine podigao izlazak Vojina Mitrovića iz vladajućeg kluba SNSD-a.

“Oni imaju pravo da se udružuju, da rade u grupama ili klubovima koji njima odgovaraju i to je pravo poslanika,”
rekao je Nedeljko Čubrilović, predsjednik NS RS.

Uprkos svim preletačima u skupštinskim redovima aktuelnog saziva, poslanički klub koji broji najviše poslanika i dalje je SNSD, čak 29. Od prvobitnih 24, sa koliko je koalicija SDS-SRS ušla u Parlament, danas je ostalo njih 18. Najmlađi, a ujedno i najmanji od svih, Slobodni demokratski srpski klub , broji samo 4 narodna tribuna.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Серија: Ред Рок (Р) (12+)

    ''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.