"Kapetan Miša Anastasijević"

Priznanje Gluhakoviću za unapređenje poslovnog ambijenta FOTO

  • 06.07.2018. 20:37

Ministru trgovine i turizma Republike Srpske Predragu Gluhakoviću u Bijeljini je uručeno prestižno priznanje "Kapetan Miša Anastasijević" za unapređenje poslovnog ambijenta u Srpskoj.

Gluhaković je rekao novinarima da je turizam u Republici Srpskoj u značajnom usponu, što pokazuju statistike i stanje na terenu, uz ocjenu da je turizam četvrti stub razvoja Srpske. 

"Za proteklih šest mjeseci imamo veoma pozitivam trend rasta dolazaka gostiju i noćenja u Srpskoj i nadam se da ćemo ove godine preći i željenu cifru od tri noćenja po dolasku turista", naveo je on. 

U ime organizatora, autor projekta "Put ka vrhu" i direktor novosadske agencije "Medija invent" Vlado Markanović rekao je novinarima da je njihov cilj promocija uspjeha i uspješnih ljudi koji stvaraju nove vrijednosti i imaju viziju razvoja. 

"Skloni smo da više govorimo o bizarnim i negativnim stvarima, a naš zadatak je da pokažemo da ima tako lijepih i potizivnih stvari koje treba afirmisati, u cilju razvoja i prosperiteta", rekao je on. 

Na svečanosti u Centru za kulturu "Semberija" gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić poželio je da priznanja dodijeljena u 21 kategoriji budu dodatni motiv za još veći rad i veće uspjehe na području Semberije, Majevice i Podrinja. 

Potpredjednik Privredne komore Republike Srpske Mihajlo Vidić rekao je da su nagrađeni izabrani među 1.600 privrednih subjekata u regiji. 

Među laureatima su i zamjenik ministra za ljudska prava i izbeglice BiH Predrag Jović za profesionalizam i stručni angažman u Savjetu ministara i načelnik opštine Lopare Rado Savić kao najuspješniji načelnik u regionu. 

Gimnazija "Filip Višnjić" iz Bijeljine dobitnik je priznanja najbolje obrazovne ustanove u regionu, a Javna zdravstvena ustanova Bolnica Zvornik je najbolja zdravstvena ustanova u ovom regionu. 

Priznanje za tradiciju i društvenu odgovornost u oblasti odbrane i bezbjednosti dodijeljeno je Tehničkom remontu "Bratunac", za izvrsnost u poslovanju i društvenu odgovornost preduzeću "Elektro-Bijeljina", te bijeljinskom motelu "Braća Lazić" kao lideru turističke ponude u regionu. 

Među dobitnicima priznanja su i kompanije "ZP komerc", "Intergaj", "Buk promet", "Semberka", "PAS", "Steko centar", "Tereks kop", "Falkon", "Higra", "Bodaksko", "Atos osiguranje", "Mlin Pavlović" i Agrarni fond u Bijeljini. 

Priznanje "Kapetan Miša Anastasijević" dio je projekta "Put ka vrhu" čiji je cilj afirmacija preduzetništva, izgradnja i jačanje prosperiteta u duhu unapređenja prekogranične saradnje, a realizuju ga Univerzitet u Novom Sadu i novosadska agencija "Medija invent", uz pomoć i podršku privrednih komora Vojvodine i Republike Srpske. 

Projekat se u Srbiji sprovodi od 2000. godine, a u Republici Srpskoj od 2016. godine. 

Na svečanosti u Bijeljini srpski pjesnik Pero Zubac održao je besjedu o zadužbinarstvu u Srbiji i jednom od njegovih prvaka iz 19. vijeka kapetanu Miši Anastasijeviću, trgovcu i dobrotvoru, po kojem nosi ime nagrada kojom se promovišu privredni razvoj i društvena odgovornost. 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм