Potpisan ugovor

Pašalić: Uskoro usvajanje inicijative o zabrani izvoza sirovih trupaca u Savjetu ministara

  • 03.06.2019. 11:23

Preduzeće "Šume Republike Srpske" i 49. strateških preduzeća iz oblasti prerade drveta potpisali su petogodišnji sporazum.

Potpisivanju sporazuma su prisustvovali ministri poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Boris Pašalić, ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević i predsjednik Vlade Republike Srpske, Radovan Višković.

Ministar Pašalić je poručio da se uskoro očekuje usvajanje inicijative o zabrani izvoza sirovih trupaca u Savjetu ministara.

"Želio bih da imamo više finalista u oblasti drvoprerade. Od 330 preduzeća, samo 11 se bavi finalnom obradom. U ovoj raspodjeli ne mogu učestvovati firme koje imaju manje od pet zaposlenih", rekao je premijer Višković i dodao da drvoprerada raste u spoljnotrgovinskoj razmjeri i zbog toga i pravimo sve ove mjere.

Višković je poručio i da ovi ugovori garantuju veću stabilnost i sigurnost vaše proizvodnje.

U pripremi je novi Zakon o šumama kojim će biti regulisano da roba ide samo sa otpremnicom JP "Šume Srpske". Šume su nacionalno dobro i na njih polažu pravo svi građani Republike Srpske.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм