Sindikat zadovoljan

Gnjatić: Novim platama biće ispravljena nepravda

  • 30.01.2019. 14:53

Nakon Prijedloga zakona o platama zaposlenih u oblasti kulture u kojem se predviđa povećanje platnih koeficijenata za sve zaposlene raspoređene na radna mjesta sa visokom stručnom spremom, oglasio se i Dragan Gnjatić, predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture, i poručio da će sa novim platama biti ispravljena nepravda.

"Novim platama predviđena su izjednačavanja. Nepravda koja traje 11 godina biće ispravljena", kaže Gnjatić i dodaje da je činjenica da će dodatna 22 miliona biti raspoređena na zaposlene.

"Povećanja se ne odnose na ljude sa najnižom stručnom i srednjom spremom gdje je to već izjednačeno ranije."

Sindikat nije učestvovao u raspodjeli sredstava, ali su zadovoljni jer taj zakon predstavlja korak u izjednačavanju.

Srđan Rajčević, ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanjei informaciono društvo kaže da se radi o tri sistemska zakona i njima dolazi do izjednačavanja koji su predviđeni memorandumom između Vlade i Sindikata.

Predmet rasprave biće naknadno i druga izjednačavanja ostalih zaposlenih u tri naredne godine.

Ovim zakonom utvrđuje se pravo na platu zaposlenih u ustanovama kulture koja se sastoji od osnovne plate, uvećanja plate i naknada propisanih zakonom, te da zaposleni ostvaruju pravo na platu danom stupanja na rad, a pravo na platu prestaje danom prestanka radnog odnosa, navodi se u obrazloženju ovog prijedloga zakona.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм