Stručnjak za bezbjednost

Galijašević: Dodik protiv špijuna

  • 21.11.2018. 19:55

Pred novim članom Predsjedništva BiH Milorad Dodik nalazi se najvažniji posao, gotovo nemoguća misija, demontiranja obavještajnog sektora koji čine više desetina različitih bezbjednosnih agencija koje su do sada radile isključivo u interesu jedne partije i jedne "dinastije", upozorava za "Vesti" Dževad Galijašević, stručnjak iz oblasti borbe protiv međunarodnog terorizma i rada tajnih službi.

"Bosna se već godinama unazad suočava sa veoma ozbiljnim problemom radikalnog islama, terorističkim prijetnjama Evropi, malim halifatima, vehabijskim naseljima i paradžematima. Kada se tome doda da se u Siriji i dalje nalazi nekoliko stotina boraca iz BiH koji imaju mrežu pomagača u samoj institucionalnoj strukturi države, tada je jasno da bezbjednosne službe nisu radile dobro svoj posao i da nešto hitno treba promijeniti. "Pipci" poluvehabijske i poluosmanske "dinastije Izetbegović" uveliko su pustile korjenje i ukoliko se ništa ne preduzme da se oni sasijeku, a bezbjednosne službe vrate u domen njihovog rada, plašim se da BiH nema budućnosti, kao ni ideja Dodika da dođe do uspostavljanja novih partnerskih odnosa između Srba i Bošnjaka koji bi bili bazirani na obostanom povjerenju", ističe Galijašević.

On dodaje da će do najvećeg protivljenja doći upravo u "krovnim" bezbjednosnim službama kao što su MUP i Obaveštajno-bezbednosna agencija.

"Zato je pred Dodikom gotovo nemoguća misija da protjera iz svih zajedničkih institucija kadrove iz kriminalnog nasljednika AID-a, koji pod kišobranom zajedničke Obavještajno- bezbjednosne agencije, sprovodi specijalne, antiustavne operacije kojima se ruši mogućnost dogovora Srba i Bošnjaka po bilo kom pitanju, na bilo kom poslu", tvrdi Galijašević.

Galijašević ističe da je godinama u bezbjednosnom sektoru BiH vršena negativna selekcija u kojoj su članstvo u SDA ili Mladim muslimanima bili bolja preporuka od stručnosti.

"Istovremeno, uz ljude zadojene radikalnom ideologijom Alije Izetbegovića, tu su i brojni pripadnici obavještajnih i bezbjednosnih službi u BiH koji su počinili ratne zločine, ali su do sada bili zaštićeni radom u raznim "službama" i činjenicom da nije bilo ozbiljnije volje da dođe do temeljne reforme bezbjednosnog sektora koja bi podrazumijevala i oslobađanje od ovakvih kadrova", zaključuje Galijašević.

(vesti-online.com)

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм