Угоститељи брину

Загреб: Тражи се само вода из чесме, кафа и алкохол

  • Извор: Агенције
  • 09.11.2023. 21:23

Познати загребачки угоститељ Марин Медак, који је више од 20 година у овој бранши, наводи да након случаја тровања газираним пићем, које је установљено код младића у Ријеци и након чега је настала општа паника, ипак нико од угоститеља с којима је у комуникацији није примијетио пад посјећености у својим угоститељским објектима.

Али, иако се гости нису одрекли долазака у ресторане и кафиће, каже како су им се у ових неколико дана ипак промијениле наруџбе.

Медак тако наводи да су гости сад изузетно опрезни код наручивања пића и да избјегавају газирана.

"Реакција свих гостију је да сад више не наручују газиране сокове и минералну, него пију обичну воду из чесме, кафу и алкохол. Људи се боје", рекао је Марин Медак.

Објашњава како нико у ресторанима није мицао одређене производе, као што су то учинили неки трговци са својих полица, међутим - исто тако додаје да их конобари у ресторанима и кафићима баш ни не нуде.

У боци газиране воде из Ријеке била јака лужина

У боци газиране воде из Ријеке била јака лужина

"Људи сад не знају ни сами што је спорно. Чудна је ситуација, људи су збуњени, а ко год је икад радио у угоститељству, догодио му се барем један случај тровања и то је ужасна ствар", објаснио је Медак.

У дугогодишњем раду, гдје у години има више од 200.000 гостију, досад је, каже, продао више од 10 милиона артикала.

Али у ових више од 20 година рада на, како је рекао, више од 10 милиона проданих артикала, што хране, што пића, испричао је да је неколико пута дошло до тровања, и то је, наводи, катастрофа за све и најгоре што се једном угоститељу може догодити.

Наглашава и како онај угоститељ који тврди да му се то никад није догодило једноставно не говори истину с обзиром на то да је ту низ сегмената у послу на које се не може утицати.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм