Драма са срећним завршетком

Заборавили дијете на одмаралишту у Хрватској

  • 02.08.2024. 19:41

Полицијски службеници Станице граничне полиције Имотски пронашли су д‌јевојчицу (11) коју су родитељи заборавили на одмаралиште Рашћане на ауто-путу А1 код Вргорца.

Како су извијестили из Полицијске управе сплитско-далматинске, љетне збрке, гужве и журба понекад доводе до стресних ситуација, а таква ситуација догодила се јуче на аутопуту А1 на одмаралишту Рашћане, али полицијски службеници су ријешили и овај проблем.

У судару код Прњавора повријеђено пет особа

У судару код Прњавора повријеђено пет особа

Њима се радник бензинске пумпе јавио и навео да на телефонској вези има особу која наводи да им је изгубљено дијете, страна држављанка која је остала на одмаралишту. Мајка је уплашеним гласом објаснила је да путују у групи с неколико возила, да се сада налазе на подручју Задра и да су тек сада примијетили да се у возилима не налази д‌јевојчица од 11 година, а посљедњи пут су стали на одмаралишту Рашћане. С обзиром на то да су путовали с неколико возила мислили су да је сјела у друго возило, али када су стали схватили су да је нема и вјероватно је остала на Рашћанима.

Брат брутално претукао рођену сестру, реаговала и полиција

Брат брутално претукао рођену сестру, реаговала и полиција

Полицијски службеници телефонски су обавили разговор с мајком, затражили фотографију д‌јевојчице, прегледали видео надзор и претражили све просторије на бензинској станици, те су на вањском дијелу пронашли д‌јевојчицу која одговара опису, кажу из полиције, преноси Фена.

Додају да су полицијски службеници д‌јевојчици приступили, представили се и понудили јој помоћ, али утврдили су да не говори енглески језик. У разговор се укључила страна држављанка која је преводила и помогла полицајцима у комуникацији с д‌јететом.

Умрла полицајка која је мотоциклом усмртила пјешака

Умрла полицајка која је мотоциклом усмртила пјешака

Д‌јевојчица није била повријеђена, али  је била уплашена. Рекла је да јој је телефон остао у возилу, те да није могла никога назвати, те да је тако уплашена и уплакана изашла на вањски дио одмаралишта гд‌је су је полицајци и пронашли. У разговору с д‌јевојчицом полицијски службеници су је умирили и рекли јој да су у контакту с породицом који су на путу назад, те да ће заједно с њом причекати их.

Уплашени родитељи стигли су неколико сати након, док је д‌јевојчица цијело вријеме била с полицајцима.

Захвалили су се полицајцима на уложеном труду и помоћи.

(Задарски лист)

Пратите нас и путем Вибера