Драма у Карловцу

Ватрогасца погодио гелер у прса, ситуација је била страшна

  • Извор: Агенције
  • 28.05.2024. 22:37

Након што је велико невријеме погодило Карловац у уторак послијеподне, град се нашао под водом, а дошло је и до пожара куће на Борлину коју је ударио гром.

Приликом гашења пожара тешко је настрадао ватрогасац, којег је, како се сазнаје, усљед експлозије која је настала у кући у прса погодио метални гелер.

“52-годишњи ватрогасац у животној је опасности. Задобио је тешку повреду торакса након удара гелера у лијеву страну прсног коша. По удару грома запалила се породична кућа због чега су ватрогасци изишли на терен, а међу њима и повријеђени ватрогасац. Као посљедица више експлозија експлозивне направе, ватрогасац је задобио тешке повреде.

Пребачен је прво у Општу болницу Карловац, но због мањка мјеста организован је хитан превоз у КБ Дубрава. Првобитно је планиран превоз хеликоптером, но због лоших временских услова ипак је превезен колима хитне помоћи и у пратњи полиције”, саопштили су у Дневнику Нове ТВ.

Горан Франковић, ватрогасни командант, огласио се о стању повријеђеног ватрогасца.


“За сада знамо да је дошао у КБЦ Дубрава и да је у тријажи. Желим му све најбоље, има тешке повреде”, рекао је Франковић.

“Зна се само да је била примарна експлозија и више секундарних. Погодио га је метални гелер”, додао је, а преноси ЗагребИнфо.

Градоначелник Карловца Дамир Мандић рекао је да се ситуација у граду полако смирује.

“Стварно је било тих пола сата страшно, али све су цесте сада проходне. Имамо доста поломљених стабала, имамо доста пробоја воде у објекте, у вртиће, у школе, али све смо то за сада санирали. Вјерујемо да се све некако смирује”, казао је и додао да се материјална штета још збраја.


(Фото: Тренд портал)

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм

    '' Филм

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: 1992 (16+) (Р)

    ''Серија: 1992 (16+) (Р)

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм