Дубровник

Туристкиња упозорила све: Казне су папрене, не радите ово у Хрватској

  • Извор: Жена Блиц
  • 23.07.2024. 20:33

Изабел Лакин (23) из Аустралије је дјевојка која је на друштвеној мрежи "ТикТок" постала популарна јер путује по свијету и говори своје искрене утиске о дестинацијама које је посјетила.

Она тренутно борави у Хрватској и посјетила је Хвар и Дубровник.

Како каже, веома је одушевљена природом и проводом, али је на једну ствар упозорила људе.

Наиме, она је скренула пажњу свима, а посебно се обратила дјевојкама да не забораве на правило да у Хрватској не смијете да шетате ван плаже у купаћем костиму.

Зашто осјећамо хронични умор и како ријешити овај проблем

Зашто осјећамо хронични умор и како ријешити овај проблем

"Уколико не желите да добијете казну од 700 евра, немојте да носите горњи дио бикинија ван плаже без нечега преко тијела. Ухватиће вас. Не желе да туристи то раде", започела је она.

Према њеним ријечима, зна људе који су заборавили на ово правило, те су добили казну. Затим се обратила свима који у Хрватску стижу с британском компанијом за крстарења.

"Ако идете са 'Сеил Кроацијом' и мислите да можете само да прошетате кроз град у малом горњем дијелу бикинија… Не бих вам препоручила. Знам неколико људи који су се прошле године опекли, то су већином били они који су стигли са 'Сеил Кроацијом” и заборавили су на правила. Тако да то немојте да радите, упозорила сам вас", закључила је ова дјевојка.

Њен видео је прикупио више од 320.000 прегледа, а многи су јој се захвалили јер нису знали за правило и папрену казну, пише "Жена Блиц".

Маја Беровић замало остала без ноге - борили јој се за живот

Маја Беровић замало остала без ноге - борили јој се за живот

"Нисам имала појма о овоме, била сам у Хрватској прошле године. Шетала сам кроз град у горњем дијелу бикинија и сукњи. Хвала Богу да нисам добила казну", "Гледам ово сад, након што сам то несвјесно радила у Сплиту… На сву срећу, нисам добила казну", писале су жене.

Међутим, Хрватска није једина земља која кажњава ношење купаћег костима изван плаже, већ ово правило можете затећи у Италији, Шпанији, Грчкој и многим другим земљама, те је увијек најбоље да се информишете о правилима прије него што одете на неку дестинацију.

Пратите нас и путем Вибера