Dubrovnik

Turistkinja upozorila sve: Kazne su paprene, ne radite ovo u Hrvatskoj

  • Izvor: Žena Blic
  • 23.07.2024. 20:33

Izabel Lakin (23) iz Australije je djevojka koja je na društvenoj mreži "TikTok" postala popularna jer putuje po svijetu i govori svoje iskrene utiske o destinacijama koje je posjetila.

Ona trenutno boravi u Hrvatskoj i posjetila je Hvar i Dubrovnik.

Kako kaže, veoma je oduševljena prirodom i provodom, ali je na jednu stvar upozorila ljude.

Naime, ona je skrenula pažnju svima, a posebno se obratila djevojkama da ne zaborave na pravilo da u Hrvatskoj ne smijete da šetate van plaže u kupaćem kostimu.

Zašto osjećamo hronični umor i kako riješiti ovaj problem

Zašto osjećamo hronični umor i kako riješiti ovaj problem

"Ukoliko ne želite da dobijete kaznu od 700 evra, nemojte da nosite gornji dio bikinija van plaže bez nečega preko tijela. Uhvatiće vas. Ne žele da turisti to rade", započela je ona.

Prema njenim riječima, zna ljude koji su zaboravili na ovo pravilo, te su dobili kaznu. Zatim se obratila svima koji u Hrvatsku stižu s britanskom kompanijom za krstarenja.

"Ako idete sa 'Seil Kroacijom' i mislite da možete samo da prošetate kroz grad u malom gornjem dijelu bikinija… Ne bih vam preporučila. Znam nekoliko ljudi koji su se prošle godine opekli, to su većinom bili oni koji su stigli sa 'Seil Kroacijom” i zaboravili su na pravila. Tako da to nemojte da radite, upozorila sam vas", zaključila je ova djevojka.

Njen video je prikupio više od 320.000 pregleda, a mnogi su joj se zahvalili jer nisu znali za pravilo i paprenu kaznu, piše "Žena Blic".

Maja Berović zamalo ostala bez noge - borili joj se za život

Maja Berović zamalo ostala bez noge - borili joj se za život

"Nisam imala pojma o ovome, bila sam u Hrvatskoj prošle godine. Šetala sam kroz grad u gornjem dijelu bikinija i suknji. Hvala Bogu da nisam dobila kaznu", "Gledam ovo sad, nakon što sam to nesvjesno radila u Splitu… Na svu sreću, nisam dobila kaznu", pisale su žene.

Međutim, Hrvatska nije jedina zemlja koja kažnjava nošenje kupaćeg kostima izvan plaže, već ovo pravilo možete zateći u Italiji, Španiji, Grčkoj i mnogim drugim zemljama, te je uvijek najbolje da se informišete o pravilima prije nego što odete na neku destinaciju.

Pratite nas i putem Vibera