Uslijedila masovna tuča

Tuča u Hitnoj pomoći: Žena šakom u glavu udarila doktorku

  • Izvor: Telegraf
  • 20.07.2024. 11:51

U prostorijama Jedinice HMP Nikšić oko jedan sat iza ponoći desio se napad na ekipu hitne medicinske pomoći doktore i medicinske tehničare u toku pružanja medicinske pomoći, saopštio je direktor Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Crne Gore Vuk Niković.

- Dok je doktorka ukazivala pomoć maloljetnom licu biva fizički napadnuta od strane ženske osobe J.N. koja pesnicom u predjelu lica udara doktorku koja u tom momentu radi svoj posao. Potom počinje masovna tuča u kojoj pratnja pacijenta i J.M. napada tehničara hitne pomoći kao i ostatak ekipe. Poslije izvjesnog vremena dolazi policija na lice mjesta i napadače privodi. Doktorka i tehničar su sa povredama u predjelu glave pregledani u Opštoj bolnici Nikšić - navodi se u saopštenju koje potpisuje direktor Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Crne Gore Vuk Niković, piše RTCG.

Napominje da su ovo u zadnje vrijeme učestale situacije koje se moraju biti procesuirane i sankcionisane shodno zakonu od strane državnih organa jer je potrebno doktorima dozvoliti da rade svoj posao u uslovima koji su sami po sebi vrlo otežani i specifični jer se radi smjenski rad i pruža se hitna medicinska pomoć.

- Svaki pojedinac koji se na ovakav način ponaša u zdravstvenoj ustanovi mora biti sankcionisan kako se ovakve situacije ne bi dešavale u medicinskoj ustanovi koja je vrlo bitan dio zdravstvenog sistema. Kao direktor Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Crne Gore stojim iza svojih zaposlenih koji su jutros pod vidnim stresom, zabrinuti za svoju bezbjednost zbog vrlo brutalnih prijetnji koje ne dolikuju čovjeku u 21. vijeku. Zamislite da su posle svega nastavili da pružaju hitnu medicinsku pomoć građanima Nikšića - istakao je on.

Apeluje na građane Nikšića i svih gradova u Crnoj Gori, a u kojima postoje Jedinice Hitne medicinske pomoći da poštuju medicinske radnike u tim ustanovama.

- Uradićemo sve da se ovo zaustavi, a izgrednici najstrožije kazne shodno jasnim odredbama zakona gde se napad na medicinsko osoblje kažnjava kaznom zatvora ne čemu ću insistirati - kazao je Niković.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Film (R)

    ' ''Film (R)

  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.