Честа појава

Торнадо у Словенији

  • 08.05.2024. 16:23

На Јадранском мору, у Словенији, снимљен вртлог. Метеоролог објаснио да је ипак, ријеч о торнаду.

Како је објавила загребачка Н1 ТВ, у раним послијеподневним сатима у уторак, на словеначко-италијанској граници настао је вртлог. Према првим информацијама, кренуо је на копно у близини мјеста Миље, а потом отишао на Јадранско море гдје се распао.

Како јавља тршћански лист “Piccolo”, олуја није проузроковала материјалну штету, нити је угрозила становништво, па није било интервенција ватрогасаца и лучке капетаније.

Из италијанске метеоролошке агенције Арпа за "Piccolo" су објаснили да овакве појаве нису нимало ријетке и да су посљедица изразите нестабилности атмосфере.

Није шала: Кућа са двориштем у Тоскани за 90.000 евра

Није шала: Кућа са двориштем у Тоскани за 90.000 евра

Подручје ниског ваздушног притиска, које влада у већем дијелу Италије, донијело је влажна струјања у Тршћански залив, објаснили су. “У оваквим временским условима неколико пута годишње могу настати вртлози који се у већини случајева разбијају на мору”, објаснили су италијански метеоролози.

Снимак је подијелио и метеоролог Блаж Штер, који је за Н1 рекао да је ријеч о малом торнадо који је честа појава дуж јадранске обале.

Овај се развио из пљуска, а атмосфера није била посебно нестабилна, објаснио је.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм