Јапан

Тинејџерка скочила са зграде: Пала на жену која је касније преминула у болници

  • Извор: Индекс
  • 02.09.2024. 15:04

У јапанском граду Јокохама живот су изгубиле двије особе након што је тинејџерка починила самоубиство и скочила са зграде трговачког центра па пала на жену која је ходала на улици. Седамнаестогодишња средњошколка скочила је у суботу навече са зграде у трговачкој четврти и пала на тридесетдвогодишњу жену која је била вани са пријатељицама.

Хитне службе су их око 18 сати по локалном времену превезле у болницу, гдје је дјевојка умрла сат времена касније. Убрзо након ње је преминула и тридесетдвогодишњакиња. За сада није познато зашто је седамнаестогодишњакиња починила самоубиство. Но, у Јапану се 1. септембра, непосредно прије почетка нове школске године, убије више малољетника него било којег другог дана, пише ББЦ.

Прошле године у Јапану живот себи одузело 513 дјеце

Прошле године у Јапану живот себи је одузело 513 дјеце, а најчешћи узрок су проблеми у школи. Она дјеца која се не желе вратити у школу постану позната као "футоко" или "они који не иду у школу". Посљедњих су година власти покушале подићи свијест јавности о изазовима с којима се ученици суочавају у ово доба године. 

Сличан инцидент се догодио 2020., када је седамнаестогодишњи младић скочио с крова трговачког центра, убивши деветнаестогодишњу студенткињу у Осаки. Младић је тада постхумно оптужен за убиство из нехата, што значи да његова породица мора платити одштету породици жртве. Међутим, оптужба је убрзо одбачена. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    ' Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.