Japan

Tinejdžerka skočila sa zgrade: Pala na ženu koja je kasnije preminula u bolnici

  • Izvor: Indeks
  • 02.09.2024. 15:04

U japanskom gradu Jokohama život su izgubile dvije osobe nakon što je tinejdžerka počinila samoubistvo i skočila sa zgrade trgovačkog centra pa pala na ženu koja je hodala na ulici. Sedamnaestogodišnja srednjoškolka skočila je u subotu naveče sa zgrade u trgovačkoj četvrti i pala na tridesetdvogodišnju ženu koja je bila vani sa prijateljicama.

Hitne službe su ih oko 18 sati po lokalnom vremenu prevezle u bolnicu, gdje je djevojka umrla sat vremena kasnije. Ubrzo nakon nje je preminula i tridesetdvogodišnjakinja. Za sada nije poznato zašto je sedamnaestogodišnjakinja počinila samoubistvo. No, u Japanu se 1. septembra, neposredno prije početka nove školske godine, ubije više maloljetnika nego bilo kojeg drugog dana, piše BBC.

Prošle godine u Japanu život sebi oduzelo 513 djece

Prošle godine u Japanu život sebi je oduzelo 513 djece, a najčešći uzrok su problemi u školi. Ona djeca koja se ne žele vratiti u školu postanu poznata kao "futoko" ili "oni koji ne idu u školu". Posljednjih su godina vlasti pokušale podići svijest javnosti o izazovima s kojima se učenici suočavaju u ovo doba godine. 

Sličan incident se dogodio 2020., kada je sedamnaestogodišnji mladić skočio s krova trgovačkog centra, ubivši devetnaestogodišnju studentkinju u Osaki. Mladić je tada posthumno optužen za ubistvo iz nehata, što znači da njegova porodica mora platiti odštetu porodici žrtve. Međutim, optužba je ubrzo odbačena. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    ' Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.