Шок у Хрватској

Свештеник приведен прије сахране, пријављен за сексуално злостављање

  • Извор: Агенције
  • 17.09.2024. 14:14

У мјесту Перушић Бенковачки, удаљеном неколико километара од Бенковца (Хрватска), ухапшен је свештеник дон Дарко Марушић којег је за сексуално узнемиравање пријавила 16-годишња дјевојка.

Све се догодило прошле сриједе, када су шесторица полицајаца претресла цркву Узнесења Блажене Дјевице Марије и жупни канцеларију дон Дарка Марушића, свештеника у жупи Перушић Бенковачки. Неколико мјештана свему је свједочило док су пред црквом чекали да дон Дарко предводи испраћај једног покојника, објавио је Национал.

Умјесто дон Дарка на испраћај покојника хитно је потом позван свештеник из жупе, односно, парохије, у Обровцу, а двоје мјештана Перушића Бенковачког директно је позвано свједочити претресу жупне канцеларије и цркве.

Стравично признање монструма који је довео 50 људи да му силују жену: Злостављања трајала годинама

Стравично признање монструма који је довео 50 људи да му силују жену: Злостављања трајала годинама

Полиција је претресла цркву и жупну канцеларију, однесена су два рачунара, лаптоп, мобилни телефони и УСБ-ови, а потом га, пред очима шокираних жупљана, одвели у притвор. 

Надбискупија: "Свештеник је разријешен свих дужности" 

Задарска надбискупија се у уторак, дакле шест дана касније, кад је случај дошао у медије, огласила о случају код Бенковца.

"Надлежна полицијска управа обавијестила је Задарску надбискупију да проводи радње над дон Дарком Марушићем. Због деликатности ситуације, споменути свештеник разријешен је свих служби у Надбискупији. Да би се осигурала даља пасторална служба за вјернике у жупи Перушић, Надбискупија је послала тренутно слободног свештеника да недјељом служи свету мису, док се не пронађе трајније рјешење.

У пожару изгорјело поткровље викендице власника добојског портала

У пожару изгорјело поткровље викендице власника добојског портала

Задарска надбискупија подржава све истражне радње надлежних институција. Свјесни да је и сама основана сумња у почињење кривичног дјела на штету малољетника од стране свештеника увијек тежак ударац могућим жртвама, заједници вјерника и цјелокупној Цркви, овим путем изражавамо своје саосјећање и жаљење. Подстичемо све особе које су икада претрпјеле било какав облик злостављања да се јаве надлежним властима", поручили су из Задарске надбискупије.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.