Издато упозорење

Снажно невријеме у Словенији: Падао град величине голф лоптице

  • Извор: Агенције
  • 12.07.2024. 18:51

Данас су двије олујне ћелије изненадиле Словенију, након чега је за дио земље издато наранџасто метеоролошко упозорење, пише 24ур.

Поред јаког вјетра и пљускова, невријеме је поново донијело јак град у Словенију, и то величине голф-лоптице. И метеоролози су изненађени.

"Пажња! У централном дијелу земље формира се јака олуја са снажним градом! Током невремена могући су јаки удари вјетра и пљускови. Ниједан метеоролошки модел није предвидио ово", поручили су из словеначке Агенције за животну средину (Арсо), наводи Неурје.си, преноси Индекс.

Становници Словеније су на друштвеним мрежама објавили фотографије леда величине лоптице за голф, а код неких комада леда пречник је био чак шест центиметара.

Први олујни систем створио се изнад Фурланије-Јулијске крајине и премјештао се према западу земље, а у међувремену је ослабио. Други се створио изнад централне Словеније те се премјешта према истоку.

"Понегдје може бити јачих удара вјетра"

Метеоролог Лука Равник из Арсоа за 24ур каже да још понегдје може бити јачих удара вјетра. Осим наранџастог упозорења због невремена за дијелове Словеније, издато је упозорење за цијелу земљу због великих врућина.

У дијеловима земље и бура прави проблеме, а због падавина је могућа велика количина воде на путевима. Возачи у Словенији су позвани да возе опрезно и да се не заустављају испод надвожњака и у тунелима.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.