Колапс

Снажно невријеме паралисало Дубровник: Аута плутају улицама

  • Извор: Телеграф
  • 09.09.2024. 15:43

Невријеме и обилна киша потопили су данас и Дубровник. Како јавља "Дубровачки дневник", киша је поплавила улице, плутали су аутомобили на паркингу испред тржног центра, а вода је избијала и из шахтова.

Велике количине кише пале су за кратко вријеме, а поподне се очекује додатно погоршање времена и екстремна количина падавина.

Из Државног хидрометеоролошког савеза упаљени су метеоаларми за цијелу Хрватску, а дубровачка регија је у наранџастом.

Потоп на улицама, одрони на путевима: Снажно невријеме у Требињу

Потоп на улицама, одрони на путевима: Снажно невријеме у Требињу

"Количина падавина биће већа од 60 mm. Будите спремни да заштитите себе и своју имовину. Могуће је поплављивање имовине и саобраћајне мреже. Такође је могућ прекид снабдијевања енергијом, прекид комуникацијске мреже као и снабдијевање водом. Опасни су услови за вожњу због смањене видљивости и проклизавања на мокрим улицама. Будите спремни и на јача грмљавинска невремена која могу проузроковати велику штету и заштитите се од муња. Могућа су оштећења на имовини и на дрвећу. Могуће су локалне бујичне поплаве, олујни удари вјетра и град. Могући су прекиди у активностима на отвореном и у саобраћају", упозорили су из ДХМЗ-а.

Јако невријеме у Макарској, улице под водом

Јако невријеме у Макарској, улице под водом

Поплава је била на Батали, а вода се слива и низ градске степенице. Група мушкараца трудила се свим снагама да спаси ресторан и сладолеџиницу Дубравка од бујице воде која се спустала с Пила према граду.

О невремену се огласио и градоначелник.

"Драги суграђани, тренутна екстремна количина падавина поплавила је готово све улице у граду. Све дежурне службе су на терену. На жалост ово није све. Према најавама у периоду од 15 до 23 сата очекујемо екстремне количине падавина које ће узроковати бројне проблеме стога молим све наше суграђане не излазите из ваших кућа ако не морате. Заштитите своју имовину. Наше дежурне службе максималним напорима помоћи ће при испумпавању објеката али уз овакве екстреме није могуће у потпуности ријешити проблем бујичних поплава", написао је градоначелник, а преноси "Телеграф".


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:30 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)

  • 00:25 Ноћни програм

    Ноћни програм