Kolaps

Snažno nevrijeme paralisalo Dubrovnik: Auta plutaju ulicama

  • Izvor: Telegraf
  • 09.09.2024. 15:43

Nevrijeme i obilna kiša potopili su danas i Dubrovnik. Kako javlja "Dubrovački dnevnik", kiša je poplavila ulice, plutali su automobili na parkingu ispred tržnog centra, a voda je izbijala i iz šahtova.

Velike količine kiše pale su za kratko vrijeme, a popodne se očekuje dodatno pogoršanje vremena i ekstremna količina padavina.

Iz Državnog hidrometeorološkog saveza upaljeni su meteoalarmi za cijelu Hrvatsku, a dubrovačka regija je u narandžastom.

Potop na ulicama, odroni na putevima: Snažno nevrijeme u Trebinju

Potop na ulicama, odroni na putevima: Snažno nevrijeme u Trebinju

"Količina padavina biće veća od 60 mm. Budite spremni da zaštitite sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i saobraćajne mreže. Takođe je moguć prekid snabdijevanja energijom, prekid komunikacijske mreže kao i snabdijevanje vodom. Opasni su uslovi za vožnju zbog smanjene vidljivosti i proklizavanja na mokrim ulicama. Budite spremni i na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzrokovati veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini i na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i grad. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom i u saobraćaju", upozorili su iz DHMZ-a.

Jako nevrijeme u Makarskoj, ulice pod vodom

Jako nevrijeme u Makarskoj, ulice pod vodom

Poplava je bila na Batali, a voda se sliva i niz gradske stepenice. Grupa muškaraca trudila se svim snagama da spasi restoran i sladoledžinicu Dubravka od bujice vode koja se spustala s Pila prema gradu.

O nevremenu se oglasio i gradonačelnik.

"Dragi sugrađani, trenutna ekstremna količina padavina poplavila je gotovo sve ulice u gradu. Sve dežurne službe su na terenu. Na žalost ovo nije sve. Prema najavama u periodu od 15 do 23 sata očekujemo ekstremne količine padavina koje će uzrokovati brojne probleme stoga molim sve naše sugrađane ne izlazite iz vaših kuća ako ne morate. Zaštitite svoju imovinu. Naše dežurne službe maksimalnim naporima pomoći će pri ispumpavanju objekata ali uz ovakve ekstreme nije moguće u potpunosti riješiti problem bujičnih poplava", napisao je gradonačelnik, a prenosi "Telegraf".


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: