"Hrvatske pošte" upozoravaju

Širi se nova SMS prevara, od građana traže kućni broj za dostavu

  • Izvor: Agencije
  • 27.09.2024. 07:25

"Hrvatske pošte" upozorile su na novu prevaru putem SMS-ova gdje se od građana traži kućni broj i naplata simboličnog iznosa zbog nepotpune adrese, čime se izlažu riziku od krađe bankovnih podataka.

"Riječ je o prevari. Ponovo se šire lažne poruke o navodnoj dostavi paketa da bi lakše dobili podatke o kartici i na kraju od građana ukrali novac. Te poruke često dolaze s hrvatskih brojeva, a prevaranti su `usavršili` i pravopis i gramatiku, što povećava šanse da žrtve nasjednu", upozoravaju iz pošte.

Kada se otvori poveznica, od osobe traže da upiše svoje podatke, a na kraju i podatke o kartici kako bi se naplatio simboličan iznos od 2,06 kuna zbog nepotpune adrese, prenose hrvatski mediji.

"Nemojte otvarati poveznice koje se u njima nalaze jer se time izlažete riziku od krađe vlastitih bankovnih podataka", upozoravaju iz "Hrvatske pošte".

"Hrvatska pošta" više puta je upozoravala na prevare putem SMS-a, tako što građani dobiju lažno obavještenje o nemogućnosti dostavljanja paketa zbog nepotpunih informacija.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: