Андрија Мандић

Реконструкција црногорске Владе 20. јула, министри из редова НСД-а и ДНП-а

  • Извор: СРНА
  • 09.07.2024. 22:39

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић изјавио је вечерас да ће реконструкција Владе Црне Горе бити 20. јула и да ће у тој реконструкцији ући потпредсједник и министри из редова Коалиције "За будућност Црне Горе", коју чине Нова српска демократија (НСД) и Демократска народна партија (ДНП).

Мандић је изјавио да ће НСД, чији је он лидер, у Влади припасти Министарство просвјете, ресори просторног планирања и туризма, док ће, како је додао, ДНП-у припасти мјесто потпредсједника и министра саобраћаја.

"Потписали смо коалициони уговор који предвиђа реконструкцију владе. Направили смо договор који није био логичан када је потписан јер други по снази политички субјекат није добио прилику да буде у власти", рекао је Мандић.

Црна Гора од сутра забрањује руске медије, Москва најавила асиметричне мјере

Црна Гора од сутра забрањује руске медије, Москва најавила асиметричне мјере

Он истиче да су као парламентарна већина урадили много тога и оцјењује да је сад тренутак да коалиција "За будућност Црне Горе" уђе у власт.

Мандић је навео да желе да снажно уђу у владу и да направе нове реформе.

Према његовим ријечима, коалиција није у Влади добилаа проценат који има у парламентарној већини, него много нижи.

Миличић: Да би била европска, Црна Гора мора бити и српска

Миличић: Да би била европска, Црна Гора мора бити и српска

"Ја то очекујем да може да се деси у наредној недјељи, али свакако до краја јула и да Влада буде ојачана министрима који долазе из НСД-а и ДНП-а. Они само могу да поправе њен рад и постиже се да ова влада има пун мандат", каже Мандић а преносе црногорски медији.

Мандић је нагласио да би било добро да се Влада прошири и на Бошњачку странку.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)