Albanski premijer

Rama: Uklonićemo granice, Drač će biti kosovska luka

  • 02.10.2020. 13:13

Albanski premijer Edi Rama izjavio je da Kosovo i Albanija namjeravaju da "uklone granice", kao i da će albanska luka Drač uskoro postati "kosovska".

Rama je to rekao na početku sjednice albanske i kosovske vlade koja se održava u Kongresnoj palati u Tirani, prenosi portal Reporteri.

"Naša ambicija je da uklonimo granicu između Albanije i Kosova. Vjerujem da je važno za ministarstva unutrašnjih poslova obje države da pojačaju svoj rad kako bi omogućili kontrolu graničnih prelaza u realnom vremenu, što bi nam omogućilo da konačno otvorimo granicu bez gubitka i jednog centimetra na bojnom frontu protiv ilegalnih aktivnosti i protiv bilo kog oblika zloupotrebe slobode kretanja", rekao je Rama.

"Sporazum koji ćemo uskoro potpisati za olakšavanje carinskih postupaka između dvije zemlje vodi nas do odredišta, transformacije luke Drač u de facto luku Kosova", rekao je Rama.

Kako se navodi, prištinska delegacija je u Albaniji dočekana uz najveće počasti, ali u njoj nije bilo ministara iz Srpske liste Gorana Rakića i Dalibora Јevtića.

Očekuje se da će nakon sastanka biti potpisana tri sporazuma o carini u Draču, željezničkoj liniji i hidroelektrani za Kosovo koja će biti izgrađena u Albaniji.

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.