Premijer Albanije

Rama tvrdi: Ubrzo će doći do konačnog priznanja Kosova

  • Извор: СРНА
  • 27.11.2022. 13:26

Premijer Albanije Edi Rama je na zajedničkoj sjednici parlamenata Albanije i samoproglašenog Kosova poručio da će doći do konačnog priznanja Kosova i da ono na to neće dugo čekati.

Rama je rekao da vjeruje da će Kosovo "biti priznato u svakoj instanci na svijetu", prenose prištinski portali na albanskom jeziku.

On je u svom govoru pomenuo i terorističku OVK, Demokratski savez Kosova i nekadašnjeg lidera ove stranke Ibrahima Rugovu, navodeći da se bez njih ne "može razumjeti današnji dan" i da je Hašim Tači, koji je optužen za ratne zločine, privremeno odvojen od njih.

U trenutku kada je Rama počeo da govori, poslanici Demokratske partije napustili su skupštinsku salu u kojoj se održavala zajednička sjednica povodom 110 godina od nezavisnosti Albanije.

Predsjednik prištinskog parlamenta Gljauk Konjufca rekao je da će se "vitalni interesi albanskog naroda lakše zaštiti što su Kosovo i Albanija bliži".

On kaže da današnji dan "u svojim njedrima drži kolektivne snove i zajedničke težnje" Albanije i Kosova.


(Foto: Facebook)

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм