Slavonski Brod

Pripita ukrala kamion i pobjegla s maloljetnikom pa se zabila u policiju

  • Извор: Агенције
  • 21.11.2022. 14:28

Centar za socijalni rad preuzeo je daljnju brigu za maloljetnika s kojim se u noći na subotu u Slavonskom Brodu, iako nema položen vozački ispit, teretnim vozilom odvezla 18-godišnjakinja te bježeći udarila u policijski auto.

Srećom, nije bilo bilo povrijeđenih.

Brodsko-posavska policija objavila je u ponedjeljak kako se za krivično djelo neovlaštene upotrebe pokretne stvari sumnjiči 18-godišnjakinja koja je na parkingu ušla u nezaključan kamion 24-godišnjeg vlasnika.

Pronašla je klju, upalila teretnjak i odvezla se u nepoznatom smjeru.

Policajci su ju oko 1 sat u noći pokušali zaustaviti, no ona je nastavila vožnju te udarila u njihov službeni automobil. 

Utvrdili su da nema položen vozački ispit, vozila je bez svjetala te pod uticajem alkohola (0.55 promila), a u vozilu se nalazio i maloljetnik o kojem su daljnju njegu preuzeli radnici Centra za socijalni rad.

Policija protiv 18-godišnjakinje podnosi krivičnu prijavu zbog neovlaštene upotrebe tuđe pokretne stvari, slavonskobrodskom tužilaštvu dostavlja optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima te nastavlja kriminalističko istraživanje.

Тагови:
  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм