Црна Гора

Преминуо Брано Мићуновић

  • 19.04.2024. 21:29

Преминуо је црногорски бизнисмен Бранислав Брано Мићуновић, сазнаје Телеграф.рс.

Рођен је 1953. године у Никшићу, а у младости је тренирао бокс и био припадник елитне 63. падобранске бригаде некадашње ЈНА.

У Новом Саду је студирао економију, али се није дуго задржао на факултету, а ни у земљи.

Његово име се први пут доводи у везу са неким кривичним дјелом када је 1983. године у Њемачкој убијен Стјепан Ђурековић, бивши директор маркетинга хрватске нафтне компаније ИНА. Иако се спекулисало, никада није доказано да Мићуновић има везе с том ликвидацијом.

Колико је познато, његово се име не спомиње у домаћој евиденцији осуђених за кривична дјела.

Посљедње године 20. вијека провео је у затвору Спуж, јер је био осумњичен због убиства које се догодило под сумњивим околностима.

Заједно са пријатељем Здравком Лопушином ослобођен је оптужби да је октобра 2000. године испред подгоричког Клиничког центра убио Никшићанина Радована Ковачевића, тешко рањеног у претходној пуцњави у којој је погинуо Цетињанин Петко Пешукић.

Мићуновић је био власник коцкарнице у хотелу "Подгорица", гдје је избила крвава свађа. На терет му се стављало да је испред Клиничког центра у Подгорици, на до тада незабележен начин, из пиштоља убио рањеног Ковачевића.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?