Хрватска

Познато стање ученика који је пао са прозора основне школе

  • Извор: ХРТ
  • 26.02.2024. 22:57

Ученик стар 13 година данас је скочио кроз прозор са првог спрата Основне школе Лудбрег у Хрватској и тешко се повриједио. Специјалиста ортопедије и трауматологије др Синиша Фучкар из Опште болнице Вараждин рекао је да је око поднева примљен 13-годишњи дјечак који је падом с висине задобио тешке повреде у пределу карлице.

- То се догодило за вријеме школског часа. Повреде су тешке, али за сада не захтијевају операцијско лијечење. Он је сада стабилно, примљен је на одјељење хирургије и ту ће остати да би се пратило његово стање сљедећих дана - рекао је др Фучкар и додао да ће се сви детаљи укључујући и узрок скока утврдити током сљедећих дана.

- Данас пријеподне у Основној школи Лудбрег догодио се несретан случај када је ученик скочио кроз прозор с првог спрата школе, при чему се повриједио. Ученику је пружена љекарска помоћ у Општој болници Вараждин. Школа је одмах обавијестила ПУ вараждинску, оснивача школе Вараждинску жупанију, Министарство науке и образовања, а позвали смо и њихов Стручни тим за психолошке кризне интервенције - рекао је директор школе Тихомир Хорват.

- Због заштите идентитета малолетне особе, не могу дати детаљније информације - рекао је Хорват.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.