Хрватска

Побједнику наградне игре Пореске управе супруга ради у Пореској: Већ су освојили бројне награде

  • Извор: Индекс
  • 02.10.2024. 21:18

Много је контроверзи око наградне игре Пореске управе у Хрватској “Без рачуна се не рачуна” у којој су се побједници бирали према броју скенираних рачуна, наводи Индекс.

Пореска је прије два дана саопштила да одузима побједу Андреју Стевену Хорвату из Загреба, који је сакупио 2.858 рачуна у 24 дана, односно 119 рачуна по дану. Установили су, пишу, како се накнадно успоставило да је сакупљао бодове “против правилима”. То значи да је другопласирани постао првопласирани. А то би могло значити нови скандал.

Наиме, нови првопласирани је Звонко Мославац, супруг Свјетлане Мославац, која је запослена у вировитичкој испостави Пореске управе као секретарица.

Паника у Хамбургу због вируса: Дјелимично затворена жељезничка станица

Паника у Хамбургу због вируса: Дјелимично затворена жељезничка станица

Индекс наводи да су контактирали Звонка и Свјетлану Мославац, али да нису хтјели ништа коментарисати.

Наводе да је Мославац “серијски добитник наградних игара”.

Од већих награда, човјек је 2007. у Паломиној наградној игри освојио аутомобил Пежо 107. Мославац је шест година послије освојио у Кикиној наградној игри и Форд Фиесту, преноси Индекс.

"За ову награду је најзаслужнија супруга, а моје име се случајни нашло на купону", рекао је за Вировитица.нет Звонко Мославац након што је преузео аутомобил Пежо 107.

Ужас у Лисабону: Убили три особе па побјегли пјешке!

Ужас у Лисабону: Убили три особе па побјегли пјешке!

Овај Вировитичанин је освојио и "HiPP" поклон за дијете, поклон пакет "Kotanyija", лопту "Spara", Орео сет за печење, 4 pack лименке Пан пива, руксак Јамнице, пешкир за плажу Кока-коле, Сомерсби поклон пакет, "Hoverboard Pringlesa", плишану играчку Штрумпфови Леда итд.

Награде освајају и чланови његове породице

Свјетлана Мославац, такође, често добија на наградним играма. Издвојимо Samsung Galaxy A53 који јој је поклонила Јамница, фритезу на врући ваздух "Kotanyija", поклон бон Др. Оеткера, поклон картицу Ожујског, слушалице "Samsung Galaxy" у наградној игри "Alwaysa", Нивеину лопту…, преноси Индекс.

А награде освајају и двије кћерке овог брачног пара. Оне су освојиле награде  "Spara", "Pom-bara", "NTL-a", "Coca-Cole..."

Ухапшен човјек који је напао малољетника код бањалучке школе

Ухапшен човјек који је напао малољетника код бањалучке школе

Наградну игру “Без рачуна се не рачуна” прате бројни проблеми од самог почетка због којих су мијењана и правила током првог кола. Прве сумње су кренуле након што Пореска управа приликом објаве добитника првог кола није објавила и број рачуна.

То су направили тек након великог интереса јавности. Људи су се посебно збунили кад се испоставило да је побједник скупио наведених 119 рачуна по дану. Индекс је ступио у контакт с Хорватом. Тврди да је он само указао на мањкавости игре.

"Ја сам прочитао правила наградне игре и врло сам једноставно схватио - то је прича гдје треба паметно радити. Врло сам једноставно скупио рачуне јер сам их прикупио дрито од конобара. Ко има највише рачуна дневно? Па конобари. Моја предност је та што ја радим неке послове везане за конобаре па имам базе конобара због других пројеката и онда сам послао позив у "WhatsApp" групу и рекао им да могу тамо прослиједити своје рачуне и да их размјењујемо", казао је он.

Ипак, испоставило се да то објашњење "не сједа" Пореској управи.

Осим што му је одузета награда, Пореска је најавила и да ће у сарадњи с Државним тужилаштвом Републике Хрватске размотрити могућност покретања поступака против учесника који су различитим манипулацијама покушали добити награду.

Лови терористе, спасава људе - Он је двоструки херој Израела

Лови терористе, спасава људе - Он је двоструки херој Израела

"Мени су фасцинантни други играчи који су физички скупљали рачуне. Звао ме један који је скупио 2.200 рачуна у 8. мјесецу. Он је физички ишао од продавнице до продавнице. Ја сам погледао те играче, овај на првом и другом мјесту су хрпе награда у животу добили и како су они то скупили? Овај је обишао цијелу Вировитицу ваљда. Је л’ у Вировитици уопће има сто локала? Не знам како је он то скупио. Ко је увјерио локале да му дају сваки други дан рачуне, тај ће имати предност да придобије и друге локале па скупља рачуне. Он ће бити у предности", рекао је Хорват.



Пратите нас и путем Вибера

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм