Хрватска

Писао да би је испоцуцлавао: Слао дјевојци поклоне, сад му пријети робија

  • Извор: Агенције
  • 18.09.2024. 18:05

Инжењер Крешо заљубио се у згодну радијску водитељку па јој слао хрпу поклона на кућну адресу.

Сада би могао у затвор због наметљивог понашања. Према оптужници која је ових дана подигнута против њега, пријети му седам мјесеци иза решетака. Безусловно, и то иако му дјевојка није конкретно рекла да с њим не жели контакт.

Према оптужници, све се догодило на ширем загребачком подручју, а трајало је од јула преклани до јануара ове године кад је Крешо (42) ухапшен. Наводи се како је дјевојци учестало слао поруке непримјереног љубавног садржаја.

Богаташки доручак за стомак сит пола дана

Богаташки доручак за стомак сит пола дана

Осим тога, на кућну адресу послао је више пакета у којем су били “привјесак за кључеве с њеним именом, вјештачка трава с њеним именом, слаткиши, колачи мађарица, два звучника, ријечник италијанско-хрватски, огледалце с њеним именом, рукавице, шал, Лото руксак, цвијеће, спреј златни, лампице за ван”.

Осим тих поклона, послао јој је и “керамичка два тањира, двије меморијске картице, алкохолно пиће Антик с двије чаше, ватромет, тава, прскалице, књига о пчеларству, апарат за кокице, вино Росе, свијеће, мали масажер, електрични радио Панасоник”.

У задњем пакету били су “велика биљежница, лицитарска срца, женски сат, новчаница од 5 евра, слаткиши, све је било пошприцано парфемом”, а свиме је код дјевојке изазвао осјећај тјескобе и страха за властиту сигурност, пише портал "Даница".

Крешо се бранио како није имао лоше намјере те је све било невино и искрено с његове стране.

“Све што сам јој послао било је од срца и рекао сам јој да ми каже ако јој то не паше, али никад ми није рекла. А сада кад ме је пријавила може ми слободно вратити све шта сам јој послао. Никад је нисам звао или уходио”, бранио се Крешо.

Није нормалан

Водитељка је потврдила како јој у порукама никад није пријетио, нити је долазио на њену адресу или је пратио. Но, био је напоран и узнемиравао је нежељеним порукама јер није знала ко је. Како ради на радију, могуће је да је некако дошао до њеног броја телефона.

Из православља прешла у ислам: Јелена је унука народног хероја која је одлучила да промијени вјеру

Из православља прешла у ислам: Јелена је унука народног хероја која је одлучила да промијени вјеру

“Када би ме викендом чуо на радију, одмах би се јавио смс-ом или на месенџер. На поруке никад нисам одговарала, осим на прву кад сам питала ко је то, али одговор никад нисам добила. Поруке су ме узнемиравале јер садржај није био нормалан, све вријеме осјећала сам страх да ме не би пратио или дочекао негдје, а чак су ме и примљени пакети плашили јер нисам знала шта се налази у њима”, испричала је водитељка.

Према испису са мобилног телефона, Крешо је дјевојци послао много љубавних порука, попут сљедећих:

“Уснуо да гола стојиш насред собе и плешеш“, "Боже како си лијепа љубави јаааао“, “Апосолутно целотну бих те у једном потезу испоцуцлавао”, “Јако те волим мацице мазаста. Заљубио сам се у тебе. Безнадежно…“.

Интиман садржај

Тужиоци, дакле, за Крешу који није ожењен траже седам мјесеци безусловног затвора због кривичног дјела наметљивог понашања.

“Иако дјевојка није изричито дала до знања да не жели контакт с њим, из природе самих контаката, а који се првенствено односе на љубавне поруке интимног садржаја упућене непознатој женској особи које су због природе врста комуникације за коју се тражи изричит и јасан пристанак друге особе. Дакле, такве многобројне и устрајно слане поруке у дужем временском периоду недвосмислено представљају настојање да се успостави нежељени контакт”, тумаче тужиоци.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)